ARTIKEL

VAD `04 Verslag 10

Redactie HiFi.nl | 27 oktober 2004

Door Garmt van der Zel

Het tiende deel van de volledige verslaglegging van de VAD Show 2004 staat online. Met aandacht voor: More Music en Malcolm Latham.

More Music
http://www.moremusic.nl

Van deze importeur weer een aantal mooie primeurs, waaronder de DVD26 DVD-speler van Primare. Deze speler is sinds heden uit te breiden met een DVI uitgang (ook beschikbaar voor de DVD30). Ook heeft Theta inmiddels voor de Compli multi-player een DVI kaart ontwikkeld.

Nog meer nieuws van Primare in de vorm van de I21 geintegreerde versterker, CD21 CD-speler en SPA21 geintegreerde surround versterker. Bijzonder is de ´Master Delay Box´ van het merk, dat een inkomende digitaal audio-signaal een vertraging mee kan geven tot 600 mS, wat handig kan zijn bij videoweergave met een beeldvertraging vanwege de-interlacing/processing. Het wonderding kost 295 Euro.

VAD Show 2004

Audio Physic komt uit met de Yara Evolution, een nieuwe Tempo en de Luna 2 subwoofer, Avalon met de NP-2. Zeer innovatief zijn de ´Onwall Platforms´ muurbeugels van Finite Elemente, met een zeer fraaie ontkoppeling, als perfecte basis voor uw draaitafel of CD-speler.

Van Siltech werden DVI en HDMI kabels gepresenteerd, alsmede de Abyss subwoofer-kabel.

VAD Show 2004

De demonstratie van More Music was weer zeer fascinerend: een surround opstelling gemaakt met 5 Audio Physic Tempo speakers, aangestuurd door een Theta Dreadnaught, die zijn signaal via een Primare multi-kanaals voorversterker kreeg aangeboden van afwisselend een Theta Compli en een directe DSD-stream uit een PC via dCS DSD-convertors. De muziek op de PC was afkomstig van het Turtle label. De klank was uitermate homogeen en drie-dimensionaal. Hier is geen sprake meer van het luisteren naar speakers, maar naar een compleet omringend 360 geluidsveld van uitzonderlijke kwaliteit. Zo kan het dus ook!

VAD Show 2004

(Foto`s Martin Odijk van More Music)

Malcolm J. Latham Audio
http://www.latham.nl

Latham had uitgepakt met een enorme demoruimte, waar ze demonstreerden met de Akurate speakers (242 fronts, 212 rears, 225 center en 221 subwoofer). Als bron diende de Unidisk 1.1 multi-speler (zonder twijfel één van de allerbeste en met een prijs van 10115 Euro helaas ook een van de duurdere) in een Kinos multi-kanaals controller.

VAD Show 2004

Een veel betaalbaardere variant is de Unidisc SC, die geleverd kan worden met Scart, danwel component uitgang voor 4755 Euro.

VAD Show 2004

Klank was homogeen en neutraal, zoals we van Linn gewend zijn, maar niet zo luchtig en holografisch als theoretisch mogelijk is, wat zonder enige twijfel ook aan de akoestiek zal hebben gelegen.


EDITORS' CHOICE