ARTIKEL

VAD `04 Verslag 7

Redactie HiFi.nl | 26 oktober 2004

 Door Garmt van der Zel

Het zevende deel van de volledige verslaglegging van de VAD Show 2004 staat online. Met aandacht voor: Transtec en Viertron.

Transtec
http://www.transtec.nl

Bij Transtec was de grote trekpleister de nieuwe SIM2 HT500 3-chip DLP projector.  Er werd gedemonstreerd met high definition materiaal uit een PC, wat prachtige plaatjes opleverde. Ik zag kleine problemen met subtiele kleurovergangen, wat waarschijnlijk teruggevoerd kan worden op de gebruikte DigiOptic processor of  HTPC, aangezien ik dit effect nog niet eerder zag op een 1280x720 DLP projector. Een goede afregeling en technische optimalisatie zal deze projector naar mijn inschatting een subliem beeld kunnen geven en teruggaan naar DVD is bij zo’n projector altijd gewoonweg een teleurstelling...

Ook de nieuwe McIntosh MX135 surround processor werd gedemonstreerd op McIntosh versterking en KEF Reference luidsprekers, wat een prachtig gecontroleerd, rustig en warm geluid opleverde. Prachtig!

Uiteraard demonstreerde Martin Goossen weer zeer overtuigend de Quad 989 elektrostaten voor vele geboeide luisteraars en trof ik radeloze bezoekers die door de drukte soms moeite hadden de memorabele demo´s bij te wonen.

VAD Show 2004 (c) Xingo

Verdere nieuwe produkten waren de SIM2 Domino 18: de voordeligste DLP-projector voor €4200 en de SIM2 Domino 45” en 55” DLP televisies met prijzen van respectievelijk €5900 en €6900. Ook nieuw is de 40” HTL40  LCD display (€9500) met extreem snelle respons tijd van < 8 ms, wat snelle bewegingen in het beeld enorm ten goede komt.

VAD Show 2004 (c) Xingo

In de themahal demonsteerde Transtec haar domotica produkten, waaronder die van Russound (gedistribueerde audio), Vantage (besturing), AMX (bediening), iMerge (muziek-server) en andere aanverwante produkten, zoals een inbouwsubwoofer (!) van KEF met bijbehorende satellietspeakers. Ik ben iedere keer weer onder de indruk van de manier waarop Transtec bezig is met home automation en domotica en niet alleen maar blijft hangen op de audio en video elektronica.

Viertron
http://www.viertron.nl

VAD Show 2004 (c) Xingo

Heel veel leuke nieuwe produkten bij Viertron van voornamelijk Musical Fidelity. De X-serie componenten zijn vernieuwd en bevatten nu de X-10D buizen tussentrap, de X-DAC D/A omzetter, X-CANS hoofdtelefoonversterker, X-PSU externe voeding en X-LP phonotrap, allen in de fraaie ‘versie 3’ styling. Ook nieuw is de X-A80, afgeleidt van de X-A150 en de X-Pre voorversterker en X-P200 eindversterker.

VAD Show 2004 (c) Xingo

De kW500 is een afgeslankte versie van de kW1000 en zeer compromisloos opgebouwd. Er werd gedemonstreerd met de Meridian G-serie op de nieuwe ‘Aelite’ serie speakers van Acoustic Energy, die verbazingwekkend goed klonken voor het geld. Meridian heeft een topklasse CD-speler uitgebracht, de 808 Signature, om het 20-jarig jubileum te vieren van de audiofiele CD-spelers van het merk. Nog een interessante ontwikkeling is de binnenkort op de markt te verschijnen DSP5200 digitale DSP luidspreker van het merk, die gebaseerd is op de DSP8000, maar met een prijs rond de 4500 Euro per stuk heel wat vriendelijker is geprijsd.


EDITORS' CHOICE