ARTIKEL

VAD: Home Cinema 4

Garmt van der Zel | 21 oktober 2003

More Music

Primare komt uit met een allesspeler en deze luistert naar de naam DVD30. De prijs voor deze speler gaat 2800 Euro bedragen. Het aantal in- en uitgang van deze speler is zeer compleet.

VAD Show 2003 (c) Xingo

Ook Theta brengt zeer binnenkort een allesspeler uit. De prijs voor deze speler, die  Compli wordt genoemd, is nog niet bekend.

VAD Show 2003 (c) Xingo

Van hetzelfde merk zal ook de III-versie van de Casablanca uitkomen. Standaard bij deze surround processor zal voortaan Circle Surround worden geleverd (was een meerprijs bij de Casablanca II) en ook DTS ES 6.1 matrix/discrete en Dolby Digital EX zullen nu kunnen worden gedecodeerd. Verder is de besturingssoftware, die men Crystal heeft genoemd, aangepast, wat het configureren van de complexe processor nog gemakkelijker moet maken. Uiteraard is iedere Casablanca op te waarderen naar de III status.

Transform Audio

Perreaux is een merk dat een tijdje weg is geweest van de markt. Tot een tijdje geleden werd dit merk echter weer gevoerd door Transform Audio en dan vooral op de professionele markt. Op de VAD worden van dit merk echter nu produkten getoond voor de consumentenmarkt. Op home cinema gebied zijn o.a. een 6 x 160 W versterker te krijgen (de 6160P, 6990 Euro) en een surround voorversterker (AVP1P, 4200 Euro).

VAD Show 2003 (c) Xingo

PMC

Ik heb op de VAD weinig demonstraties meegemaakt die leuker waren dan die van PMC. Ook de produkten zelf konden zeer overtuigen. De DB 5.1 set van het merk (3752,36 Euro) gaf met 4 kleine speakers, bijpassende center speaker en subwoofer een zeer groot en open geluidsbeeld weer. Ook de grotere modellen overtuigden zeer met hun fabuleuze basweergave. Vooral het OB1 model (3537,24 Euro per paar) viel mij positief op. Een bijpassende center speaker is in de maak en gecombineerd met 2 paar OB1 zou dit wel eens zeer goed kunnen klinken in surround, vooral gezien de speakers een laagextensie hebben tot een slordige 22 Hz…

VAD Show 2003 (c) Xingo

Iemke Roos Audio bv

Genelec is een merk dat tot voor kort eigenlijk alleen bekend was in de professionele wereld. Met het model 6040A (2255 Euro per stuk) wordt nu een actieve monitor op de markt gebracht die zeer bruikbaar is voor Home Theater toepassingen. De ingebouwde versterkers voor laag en hoog apart van 120 W en het actieve crossover maken aparte eindversterkers overbodig. Omdat er een perfecte afstemming is van crossover, versterker en drivers kan er een optimaal systeem worden gemaakt met een maximale geluidsdruk van 107 dB en laagextensie tot 47 Hz (-2.5 dB). Ook actieve subwoofers worden geleverd.

VAD Show 2003 (c) Xingo


EDITORS' CHOICE