Pluimgraaff luisterdagen juli 2003

John Koning | 23 juli 2003

Pluimgraaff luisterdagen juli 2003

Pluimgraaff dagen juli 2003 (c) XingoZoals u wellicht in onze nieuwsrubriek heeft gelezen zijn er bij Pluimgraaff in Vlaardingen van dinsdag 15 t/m zaterdag 26 juli luisterdagen. Op vrijdagmiddag 18 juli ben ik naar Vlaardingen gereden om polshoogte te nemen van al het moois dat er te beluisteren viel. Als ik binnenkom is het gezellig druk in de winkel en komen de klanken van Nils Lofgren je tegemoet.

De ontvangst is hartelijk en na een korte kennismaking begint Paul Witberg enthousiast te vertellen over de producten die voor de demonstratie dagen staan opgesteld.

Allereerst vallen de nieuwe Master Slamm luidsprekers natuurlijk op. Opgesteld op Master Tweaks zijn deze luidspeakers prominent aanwezig in de winkel. Een grote vloerstaande luidspeaker die er ook zeker qua uiterlijk (al kijken we tegen een prototype aan) netjes is afgewerkt.
Een geraffineerd hoog en een mooi strak midden gecombineerd met een strakke bas komt je tegemoet.

De speakers staan aangesloten op Ayre AX-7 geïntegreerde versterker en de CX-7 CD speler. Ayre is nieuwe naam op de Nederlandse markt. De Ayre apparatuur kenmerkt zich door een mooi strak design. Een leuk detail, het ontbreekt aan een netschakelaar op deze componenten. Zodra de stekker in het stopcontact zit is de apparatuur gebruiksklaar. De combinatie geeft een mooi neutraal geluidsbeeld in combinatie met de Master Slamm luidspeakers.  

Pluimgraaff dagen juli 2003 (c) XingoNa het beluisteren van de Ayre set biedt Paul aan om ook de  GamuT Audio combinatie aan te sluiten. De GamuT C2R voorversterker en de GamuT D200 eindversterker worden aangesloten. Om de set te completeren is de GamuT CDI CD speler aangesloten. Uiteraard draaien we hetzelfde nummer van de CD Nils Lofgren, acoustic Live uit 1997. Nummer 5 van deze cd Keith Don`t Go (Ode to the Glimmer Twin) klinkt wederom uit de Master Slam luidspeakers. De Ayre set was al heel mooi, maar  de GamuT set heeft nog meer dynamiek en geeft de Master Slamm speaker een nog sprankelender midden en dito hoog zonder geweld te doen aan het mooie strakke laag. Kortom wat mij betreft een zeer geslaagde combinatie.

Als laatste gaan we ook nog even luisteren naar de opgestelde Blue Note draaitafel. Een prachtige draaitafel met een arm en element van hetzelfde merk. De Bleu Note draaitafel aangesloten op de GamuT / Master Slamm combinatie is een genot om naar te luisteren. 

Paul Witberg vertelt enthousiast over de (eigen) ontwikkeling van een nieuw netfilter. Ik citeer Paul; de grootste bron van vervuiling is het net zelf, in de vorm van harmonische vervorming. Met name de trafo van eindversterker en relatief zwakke signalen zoals het element, voorversterker en cd speler versterken de harmonische vervorming en maken deze hoorbaar. Andere vormen van vervuiling krijg je door instraling van RFI (Radio Frequency Interference)  Hierbij moet je vooral denken aan mobiele en draadloze telefoons, magnetrons etc. Om de spanning uit het openbare net hiervan te zuiveren is de ‘Wave rectifier’ ontwikkelt. Deze filters ontdoen het aangeboden signaal van alle harmonische vervorming zonder de dynamiek te beïnvloeden. Het resultaat, een rustige, transparantere weergave met meer detaillering in het hele frequentiebereik dan met welk ander filter. De ‘Wave rectifier’ wordt bij de klant thuis ingeregeld en afgestemd op de aangesloten apparatuur.
 

Door een medewerker van de TU in Delft wordt momenteel gewerkt aan een officieel rapport met een complete spectrum analyse van de ‘Wave rectifier’. Paul vertelt dat dit rapport op korte termijn beschikbaar is.

Dit korte bezoek was bedoeld om de lezer van HiFi.nl een indruk te geven wat er zoal te zien is bij Pluimgraaff in Vlaardingen. Wat mij betreft een geslaagde middag.

U kunt nog terecht bij  Pluimgraaff in Vlaardingen tot en met 26 juli voor de luister/demodagen. Voor meer informatie bezoekt u de website.


EDITORS' CHOICE