ARTIKEL

Music Point - nieuwe importeur

Redactie HiFi.nl | 05 september 2002

Nederland is sinds 1 augustus j.l. een HiFi-importeur rijker. De naam van dit bedrijf is Music Point. Eigenaar en oprichter Vincent van Wersch is voor enkelen onder u waarschijnlijk geen onbekende. Voorheen werkzaam voor winkelketen HiFi Team en daarna importeur M.J. Latham Audio (van oa Linn), besloot hij april in 2002 om zijn plannen voor een eigen bedrijf te concretiseren.
Geen eenvoudige keuze, zeker niet als je importeur/distributeur wordt van HiFi-apparatuur. Er zijn al veel bedrijven actief in deze branche. Daarnaast kent Nederland veel HiFi-merken. Een nieuwe speler in deze markt worden is bijgevolg niet invoudig.

HiFi.nl pakte de telefoon en sprak met Vincent van Wersch.

Goede avond Vincent. Gefeliciteerd. Vanwaar deze stap?
“Ik loop al jaren rond met het idee een eigen bedrijf te beginnen. HiFi vind ik erg leuk en ik wilde in de HiFi-branche iets anders gaan doen dan gebruikelijk is. Daarnaast vind ik dat de door mij gevoerde produkten een kans verdienen op de Nederlandse markt.”

SAT2Hoe wil je dit gaan realiseren?
Een van mijn doelstellingen is om HiFi breder onder de aandacht te brengen. Er moeten meer mensen in aanraking kunnen komen met hetgeen liefhebbers vrijwel dagelijks bezighoudt en waaraan zij zeer veel plezier beleven, namelijk muziek- en filmbeleving op een hoog niveau.”

Een lovenswaardig streven, maar hoe ga je dat in de praktijk brengen?
“Het is mijn bedoeling om bij voorkeur in samenwerking met de bestaande HiFi-winkels ook bij betere meubelzaken en lifestyle winkels HiFi onder de aandacht te brengen van klanten. Zo kan men zien dat HiFi en binnenhuisarchitectuur heel goed met elkaar samen kunnen gaan. Een belangrijk uitgangspunt hierbij is het aanbieden van een kant-en-klaar concept, waarbij degenen die niet diep in de materie willen duiken, dit ook niet hoeven te doen. Voor hen die dit wel wensen blijft alle ruimte aanwezig dit te doen.”
 
U-Vola2“De meeste HiFi geinteresseerden weten dat bij de zoektocht naar een systeem vaak vele luidsprekers, versterkers, CD/DVD spelers en bekabeling moeten worden bekeken en beluisterd om tot het gewenste resultaat te komen. Op basis van mijn ervaring met het combineren van verschillende componenten voor een breed scala van mensen met verschillende eisen en wensen, heb ik een selectie kunnen maken van producten waarvan ik denk dat die voldoen aan de eisen van de Nederlandse muziekliefhebbers. Hierbij zijn zowel de prestaties als ook het design van de componenten belangrijk.”

Met welk assortiment ga je dit proberen te realiseren?
“Ik heb gekozen voor de Duitse Audiodata luidsprekers, die volledig voldoen aan de Music Point eisen van prestaties en kwaliteit. Daarnaast ga ik ook aan de slag met het uit Italie afkomstige High End luidspreker design van U-Vola, ontworpen door Alessandro Copetti. Eén van de meest veelbelovende jonge Italiaanse ontwerpers van dit moment. Dit hangende luidsprekersysteem combineert een ideale luidsprekerconstructie met hoogwaardige componenten en exclusief Italiaans design.”

Advantage2Ok, en wat betreft de elektronica?
“Hiervoor ga ik werken met SAT (Swedish Audio Technology) en Advantage. Dit zijn mijns inziens componenten die deze luidsprekers zo goed mogelijk tot hun recht kunnen laten komen. Producten waarbij geen compromissen zijn gesloten bij het ontwerp van zowel de binnen- als de buitenkant van de behuizing. Beide merken komen van de tekentafel van Mike Bladelius, die als ontwerper bij onder andere Passlabs, Threshold en Classe zijn sporen heeft verdiend.”

Ook nog kabels of accessoires in het programma?
“Ja, ik heb ervoor gekozen om een zo volledig pakket te kunnen bieden. Zo vertegenwoordig ik ook Audio Magic Productions in de Benelux. Deze Deense fabrikant van audio meubels die kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Hoogwaardige meubels die in staat zijn om de prestaties van HiFi componenten naar een hoger niveau te tillen.
Wat betreft de bekabeling heb ik momenteel de beschikking over Furutech, Audio Magic en Audiodata.”

Geen echt bekende namen in Nederland...
“Ja, dat klopt. Dit zijn merken die nooit in Nederland vertegenwoordigd zijn. Audio Magic kent een korte periode waarin een beetje het promotie plaatsvond in het Noorden van Nederland. Maar eigenlijk begin ik dus volledig vanaf nul.”

Hoe zit het met de dealers, de verkooppunten?
“Ik heb nog geen actief dealernetwerk, maar ik ben wel druk bezig om binnen een periode van een jaar een goed dealernetwerk op te bouwen. De contacten hiervoor worden momenteel gelegd.“

Dank voor de toelichting.

 

Indien u meer informatie wilt, dan kunt u surfen naar: www.musicpoint.nl


EDITORS' CHOICE