ARTIKEL

High End 2002 (1 - Aanloop)

Jan de Jeu | 09 mei 2002

De aanloop naar… High End 2002

Woensdag 9 mei 2002 – 21:30 uur

Voor alles is er een eerste keer. Zo heb ik van mijn leven nog geen dagboek bijgehouden. Antoinette wel. Zij schrijft dagelijks in het dagboek van Isabeau waarbij zij de illusie heeft dat onze dochter die dagboeken later allemaal door gaat lezen. Ik hoop zelf dat ze tegen die tijd iets beters te doen zal hebben. Sorry schat. Waarom zou ik dan nu zelf moeten beginnen met het schrijven van een dagboek? Heel simpel. Vandaag is de eerste dag van mijn verblijf in Duitsland vanwege de in Frankfurt in het Kempinski Hotel te houden High End 2002. Het is woensdag 8 mei 2002, een dag voordat het jaarlijks terugkerende evenement van start gaat. Waarom ik denk dat bezoekers van HiFi.nl dit dagboek wel zullen lezen? Wederom heel simpel. Iedere HiFi.nl bezoeker is geinteresseerd in nieuwe ontwikkelingen in high end audio maar niet iedere bezoeker is in staat om gedurende deze dagen een bezoek te brengen aan Frankfurt. Waarom ik nu al hier ben? Goede vraag. In de eerste plaats vind ik het prettig om eerst een dag rust te hebben - dat heb je met die vijftigers - voordat ik mij in de drukte van het beursgewoel stort. Ten tweede is het mooi weer op het ogenblik en is Zuid Duitsland, ik verblijf in deze periode bij mijn broer in Karlsruhe, een prachtige streek om enkele dagen door te brengen. Ten derde besteed ik de komende dagen veel tijd aan audio en vind ik het ook belangrijk om gedurende de daaraan voorafgaande periode aandacht aan mijn groenoogje te besteden.

De afgelopen week stond uiteraard al in het kader van de High End 2002. Eerst heb ik de catalogus van verleden jaar nog eens doorgekeken. Meer om sfeer op te snuiven dan om een andere reden. En met het doorbladeren kwamen de beelden en geluiden van vorig jaar terug. Het geluid van de Echelle, een speaker die ik erg fraai vond en waarvan ik weet dat er nu een Nederlandse importeur voor gevonden is, en van een speaker van leisteen....... Al bladerend kwam ik steeds meer in de stemming. En gisteren, dinsdag 7 mei 2002, was het dan zover. Na de dagtaak wordt om 1700 uur de auto ingeladen waarna koers gezet wordt naar het Brabantse Drunen waar onze dochter Isabeau afgezet wordt bij haar opa en oma. Te oordelen naar zowel haar gezicht als dat van beide grootouders zullen zij een fijne tijd hebben samen. En dan is het; op naar die Heimat! De eerste kilometers moet ik me nog enorm inhouden maar na Venlo kan ik mijn voet eindelijk de vrije teugel geven en mag mijn Alfa tonen dat hij harder kan dan 120 km per uur. Het tevreden gegrom van de Twin Spark klinkt mij als muziek in de oren. Inderdaad, als muziek, want ik heb in deze auto, in tegenstelling tot zijn voorgangers, geen audio installatie. Misschien vreemd maar ik prefereer het geluid van de motor. De reis verloopt voorspoedig en met slechts twee onderbrekingen, tanken net over de grens bij Kalderkirchen en eten bij Rastplatz Bedburgerland West iets dieper Duitsland in, zijn we om half een woensdagmorgen vroeg in Karlsruhe.

Op woensdagmorgen wordt er eerst uitgeslapen waarna er genoten wordt van de onvolprezen verse Duitse broodjes. Favoriete broodjes van Antoinette zijn de zout smakende witte Laugen Brötchen. Zelf prefereer ik de wat "zwaardere" bruine broodjes. Daarna een wandeling door een historisch oud Duits stadje gevolgd door een glas droge witte wijn op een terras met het gekabbel van een snel stromend beekje op de achtergrond. `s Avonds een eenvoudige doch voedzame maaltijd van Spargel creme Suppe, Spargel mit Schnitzel (voor Antoinette) en Spargel mit Zander und neu Kartoffeln in Gaststatte Schreberklause in Karlsruhe. De Grauer Burgunder is perfect op temperatuur en aansluitend is het in de koele avondlucht goed toeven op het terras. Voor mij kan het verblijf in dit mooie stukje Europa al niet meer stuk en dan moet de beurs nog beginnen! Morgen vroeg weer op, dus vanavond niet te laat naar bed. Al ga ik nu eerst nog wel even naar de installatie van mijn broer luisteren. U begrijpt het al; het audio virus zit in onze genen. Morgen weer vroeg op en dan om half twaalf de persconferentie in Kempinski. Voor de middag zijn nog afspraken gepland met vertegenwoordigers van NAD en met Rick Paap van Dynamic Solutions. Van beide kanten is nieuws aangekondigd en ik ben benieuwd! U kunt er van op aan dat ik U morgenavond, en alle andere avonden die deze High End beursdagen afsluiten, in de late uren steeds opnieuw op de hoogte zal brengen van onze belevenissen op de High End 2002. Bleiben Sie dran!


EDITORS' CHOICE