ARTIKEL

Interview Leo Heijmans


Redactie HiFi.nl | 08 mei 2001

Leo Heijmans is met zijn Heijmans Sound en Vision een nieuwe agent in Nederland. HiFi.nl sprak hem hierover...

Redactie: Beste heer Heijmans, gefeliciteerd met uw agentschap voor JM Lab…

“Dank jullie wel, het is trouwens niet alleen JM Lab dat ik ga vertegenwoordigen in Nederland, maar ook het merk Thorens…”

Redactie: … maar toch opvallend nieuws dit; uw vertrek bij Hifi-Team en tegelijkertijd de start van een nieuw bedrijf en de hernieuwde activiteiten mbt JM Lab. Kunt u aangeven waarom u deze stap heeft genomen?

“Allereerst wil ik zeggen dat ik deze stap niet lichtzinnig heb gezet, zoals u weet heb ik ruim vijf jaar de leiding gehad over de winkelketen Hifi-Team, en gedurende deze periode heb ik het bedrijf kunnen vormen tot wat het vandaag is. Hifi Team is gegroeid van drie naar zes vestigingen met een eigen ‘gezicht’en identiteit. Dit is iets wat in de loop van deze periode is gegroeid en wat je niet makkelijk achterlaat. Gedurende de laatste drie jaar heb ik JM Lab bij Hifi Team leren te waarderen en zoals u weet werd het merk na het stoppen van de vorige distributeur Dimex (Dimex - red.) niet meer vertegenwoordigd in Nederland. Na contact met de fabrikant FOCAL in Frankrijk werd mij de mogelijkheid geboden om deze vertegenwoordiging voor Nederland namens de Benelux distributeur PV-TRADE te gaan verzorgen.”

Redactie: Nu dus een nieuw bedrijf in Nederland; HSV (Heijmans Sound & Vision) Kunt u aangeven hoe de zaken verdeeld zijn tussen HSV en PV-TRADE?

“Ik ben blij dat u dit vraagt, want u bent niet de eerste die deze vraag aan mij stelt. Blijkbaar is hierover nog enige onduidelijkheid welke ik graag wil wegnemen; PV-TRADE vertegenwoordigt o.a. JM Lab in België en Luxemburg, hierin hebben zij al enige jaren ervaring met de daarbij behorende distributie en logistiek. HSV maakt gebruik van deze faciliteiten en werkt nauw samen met PV-TRADE . Ook de reparaties en het leveren van onderdelen, worden door PV-TRADE op een professionele en snelle manier afgehandeld. De leveringen kunnen vanuit het magazijn te Limelette (België) binnen 48 uur op elk adres in de Benelux worden geleverd.”

Redactie: We hebben gelezen dat JM Lab met een aantal nieuwe lijnen uit komt. Wat zijn de concrete plannen?

“JM Lab heeft reeds twee nieuwe lijnen direct leverbaar; de ‘Chorus-lijn ‘, de opvolger van de ‘Tantal-lijn’ en de ‘Opal-lijn’, en de vernieuwde ‘Çobalt-lijn’. In deze twee nieuwe lijnen zijn in totaal zeventien modellen beschikbaar. Verder heeft JM Lab het paradepaardje ‘de Utopia-lijn‘ verder uitgebreid met een zeer compacte luidspreker de ‘Utopia Micro’ en de ‘Utopia Centre’, ‘Utopia Sub II’ en ‘Utopia In Wall’ waardoor ook de ‘Utopia-lijn’ uitermate geschikt is voor home theater toepassingen.”

Redactie: Weer een luidsprekermerk in Nederland, is er genoeg ruimte voor het volgende merk?

“JM Lab is niet een nieuw merk voor Nederland! JM Lab is reeds meer dan veertien jaar op de Nederlandse markt en staat bekend om zijn geweldige prestaties welke in vele modellen tot uiting zijn gekomen. De serieuze muziekliefhebber weet dat er achter het merk JM Lab niet alleen een van de grootste luidsprekerfabrikanten van Europa staat, maar ook dat deze fabrikant als enige alle componenten, kasten en ontwikkelingen in eigen beheer produceert. Focal is de grootste componentenproducent voor de luidsprekermarkt op dit moment. Voldoende ruimte? Er zijn naast JM Lab ‘slechts’ een handvol fabrikanten te vinden die zo’n complete en kwalitatief hoogstaande luidsprekerlijn op de mark kunnen zetten. Nederland zal in de toekomst nog veel van JM Lab horen.”

Redactie: Goed, dank voor de toelichting, succes met de activiteiten.

“Hartelijk dank voor dit interview en ik beloof jullie dat JM Lab binnenkort met nog enkele noviteiten zal komen, ook jullie zullen hiervan direct op de hoogte worden gesteld.”

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  Primeur: Bowers & Wilkins 700 Signature
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  NAD M33: grensverleggend
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »