ARTIKEL

Ik wil een Checkpoint Audio set want...

Redactie HiFi.nl | 27 februari 2001

Hieronder vindt u een greep uit de inzendingen welke ons bereikten naar aanleiding van de Checkpoint Audio prijsvraag.

Ik zou die set moeten krijgen omdat ik m`n oude schitterende luidsprekers ga verkopen omdat mijn kinderen er anders tegenaanlopen en ze total loss zijn; Daardoor moet ik het helaas een aantal jaren stellen met eenvoudige boekenplank modellen. Om de overgang van mijn nu schitterende geluid niet te groot te maken wil ik die eenvoudiger luidsprekers zo goed mogelijk opstellen en dit kan met behulp van uw Checkpoint Audioset!

Omdat ik helemaal hoteldebotel ben van muziek en hifi en omdat ik mijn eigen thuis-bioscoop heb. Om het onderste uit de kan te krijgen heb je uitstekende test-cd`s nodig en de Checkpoit Audio set is precies wat ik zoek. Stuur mijn zo`n set, please, please!! Zo, en nu weer snel wat mooie muziek aanzetten.

Omdat ik een beginnende audiofiel ben. Daarnaast ben ik ook student en studenten hebben (jammergenoeg) altijd een tekort aan geld. Bij hobbie als audio is het erg vervelend als je al die mooie spullen hoort en ziet en ze niet kan kopen. Daarom ben ik met goedkopere oplossingen (zelfgemaakt spikes en interlinks) aan het proberen om de muziek beter te laten klinken. Een project als Checkpoint Audio is daarbij eenwelkome aanvulling om mijn geluidsinstallatie verder te tunen.

Omdat ik al mijn geld al aan de apparatuur en c.d.`s heb uitgegeven !!

Ik heb nog nooit het maximale uit mijn hifi set kunnen halen. Dit heeft te maken met tijdgebrek, maar ook met het ontbreken van kennis van akoestiek en hulp bij het meten en inregelen. Daarbij komt nog dat ik onlangs verhuisd ben en in compleet andere omstandigheden terecht gekomen ben. Bijvoorbeeld: eikenhouten vloer ipv vloerbedekking, een grote vierkante kamer ipv een smalle rechthoekige, zware gordijnen ipv geen gordijnen enz, enz... Kortom, ik kan weer opnieuw beginnen. Een goede start hierbij leek me de Checkpoint audioset! Dus redactie; gun mij die set maar!!

Ik ben er van overtuigd dat dit boek `kant nog wal` raakt. Overtuig me maar eens dat het niet zo is.

Om mijn luidsprekers en mijn Hifi installatie zo af te kunnen stellen dat ik het maximale geluids kwaliteit en akoestiek uit mijn luidsprekers kan halen, en mijn Hifi installatie zodanig af kan stellen dat het tot zijn recht komt.

Aangezien ik nieuw in audio ben en ik dus helemaal niets weet van dB`s, Watt`s, Ohm`s en andere soorten technische zaken, maar dit wel machtig interessant vind, lijkt het mij een goed idee om een Checkpoint Audio aan mij te verloten.

Het antwoord op de door jullie gestelde vraag is voor mij simpel te geven zonder enige overdrijvingen. Mijn beroep is muziekus ik speel saksofoons (tenor sopraan bariton) en klarinet (Bb en Bas) en zoals jullie weten zijn bij de meeste muziekanten de geluidsinstallatie meestal een beetje sjebbisch, zo ok bij mij ik heb nog steeds de oude installatie van mijn vader een oude national pickup radio cassetterecorderkombinatie waar de lampjes het niet van doen alleen mijn minisikspeler is een goede technics omdat ik vaak konserten opneem met eenkleine portable minidiskspeler heb ik toen deze gekocht. mijn cd speler is een oude kodak fotocd speler die ik van een bevriende ontwerper gehad heb toen hij met de komputer verder ging en dit niet meer nodig had. Mijn instrumenten zijn allemaal tiptop maar mijn installatie is een beetje beneden peil. Ik hoop hiermee jullie vraag beantwoord te hebben enbesluit graag met de hele voltallige redaktie een prettige dag te wensen.

Helaas heb ik het pakket Checkpoint Audio nog niet in de winkel gezien. Ik ben heel erg benieuwd hoe Eelco Grimm de diverse audio problemen en zaken aanpakt. Daar ik nogal en freak ben zal ik dit pakket beslist aanschaffen. Voor een goed geluid in je luister (woon-) ruimte is het erg belangrijk dat alles, maar dan ook alles goed afgeregeld en opgesteld staat. Technisch kan er veel aan de installatie gefreaked worden, netspanning, bekabeling, opstelling v/d componenten. De akoustiek in de luisterruimte wordt al iets moeilijker. In mijn geval is dat een compromie tussen 2 sferen: het woongenot en het luistergenot. Tevens werk ik nog regelmatig met Tape- en Cassette-decks. Deze regel ik meestal zelf (met gekochte ijkbanden) af. Heel erg benieuwd ben ik dan ook hoe Eelco dat met de bijgeleverde CD`s voor elkaar krijgt. In ieder geval wil ik weten wanneer het pakket verkrijgbaar is.

Omdat ik alles van hi-fi wil weten.

Omdat mijn vriendin in augustus `samen` komt wonen en het eerste wat ze wil veranderen zijn die lelijke grote zwarte dingen en dat zwarte blok weghalen.

Als ik hem niet snel krijg, zal ik nooit weten hoe het optimaal klinkt.

Geen idee! Het zou mij in ieder geval op weg helpen om enigszins van het label audiodebiel af te komen.

Omdat het pakket nu nog niet in de handel is en ik daarop niet kan wachten,kortom ik popel van verlangen om met de test cd"s aan de slag te gaan. kom ik eindelijk aan de weet waar de mindere punten in mijn installatie zitten. kortom: het raden voorbij!!


EDITORS' CHOICE