NIEUWSEichmann

Eichmann Cablepod


Redactie HiFi.nl | 13 november 2004 | Eichmann

(ingezonden mededeling)

Eichmann, de makers van de revolutionaire Bulletplug, hebben een nieuw product in de lijn van stopcontact tot speakers en deze beloofd ook weer revolutionair te zijn.

De Cablepod kan als vervanging dienen van de bindingposts (speaker-kabel aansluitingen) in versterkers en speakers en is ontworpen voor een verdere verbetering van de geluidskwaliteit. Volgens Rob Woodland, de directeur van Eichmann technologies, heeft de Cablepod een aantal unieke eigenschappen, die samen voor een nieuwe geleiding zorgen binnen de signaalketen. Het contactelement is gemaakt van hoog geleidend Tellurion koper, dat meer dan 320% beter geleidt dan standaard koper. Het contact heeft een 24K gouden coating zonder nikkel bestanddelen. Ook is de vorm, massa en dikte precies ontworpen om een zo goed mogelijke geleiding te geven en het skineffect probleem zoveel mogelijk te minimaliseren.

Eichmann Cablepod

Het resultaat is een duidelijk beter klinkende binding post.

Standaard bindingposts
De meeste standaard bindingposts zijn gemaakt van koper of fosfor brons met 28% geleiding (international Annealed Copper Standard), terwijl speaker-kabels vaak gemaakt zijn van koper met rond de 100% geleiding. De meeste bindingposts combineren daarnaast ook meerdere lagen, die zorgen voor een verdere achteruitgang van de geluidskwaliteit doordat het signaal door verschillende lagen van andere samenstellingen en geleidingseigenschappen wordt getransporteerd.

Daarnaast gebruiken de meeste bindingposts ook grote metaaloppervlakken, die faseproblemen kunnen introduceren en smearing ten gevolge van het skineffect (hogere frequentie signalen aan de oppervlakte van de connector worden sneller vervoerd dan de lagere frequentie signalen die op verschillende dieptes van de connector worden vervoerd).

De Cablepod lost deze problemen op
De Cablepod lost deze problemen op door een betere omgeving van geleidend materiaal voor het signaal. Het ontwerp heeft tevens een nieuwe bevestingingsmethode voor een langdurige en zeer vaste connectie voor spades.

De Cablepod is beschikbaar in retail verpakkingen van 2 Dual Gang Pods.

Prijsstelling voor retail zal rond de 50 euro bedragen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met :
ITC Home Theater
Constructieweg 8
8305 AA
Emmeloord
0527-636666
info@hometheater.nl
www.hometheater.nl
www.htforum.nl

EDITORS' CHOICE