ARTIKEL

Travelnote FNAC

Dr. Longbeard & Marja | 06 december 2000
Soms kom je in een stad waar je al jaren regelmatig naar toe gaat toch ineens weer iets tegen waarvan je denkt tja ik wist dat het er was waarom ben ik hier niet eerder naar toe gegaan. In dit geval betreft het de FNAC winkel halverwege de Champs Elysees in Parijs. (De grootste FNAC zit trouwens op Rue du Ternes).

In Frankrijk staat de FNAC voor een winkelketen waar boeken, cd’s, films en apparatuur worden verkocht. Wat opvalt als je de FNAC binnenloopt is de ruime en gedegen opzet van de winkel waardoor het zoeken een stuk makkelijker is dan in de gemiddelde cd zaak. En ………..er zijn niet alleen cd’s te koop maar ook nog ECHT VINYL!

Achter in de zaak tref je video’s en dvd’s en de bijbehorende DVD spelers aan. Arrogant als de Fransen gelukkig zijn trekken ze zich niets aan van de DVD regio’s en kun je zowel spelers als DVD’s voor alle regio’s kopen. Opvallend is ook dat de nieuwe DVD’s zo goed als tegelijkertijd worden uitgebracht met die in de VS en hier in Parijs zelfs goedkoper zijn dan daar ( nu de dollar zo duur is). Als je dan beladen met CD’s, DVD’s en ook nog wat platen richting kassa gaat kun je je onderweg ook nog even vergapen aan de Apple computers en de bijbehorende software afdeling. Een vruchtbaar bezoek dus!

Het enige negatieve punt is dat de geluidsinstallatie waarop de muziek in de winkel wordt gespeeld van abominabele kwaliteit is, maar ach zoals thuis krijg je het toch nergens nietwaar.


EDITORS' CHOICE