Tien Best Bezochte Merkenpagina`s


Redactie HiFi.nl | 27 december 2011 | Denon

In het Kerstweekend presenteerden we, om de laatste week van het jaar af te trappen, de tien best gelezen productbesprekingen van het afgelopen jaar.

Daarnaast vind je inmiddels ook een lijstje met de meest populaire artikelen per categorie, zoals Hi-Visit en Showverslag. Vandaag voegen we daar de tien best bezochte merkenpagina`s aan toe. Er zijn verschillende manieren om dat te meten. Zo kunnen we alle artikelen die aan een bepaald merk gekoppeld zijn opzoeken (en de lezerscijfers optellen), de Special Pages in de vergelijking meenemen, en de zoektermen in Google (de merkgerelateerde zoektochten die bezoekers naar HiFi.nl voert) een rol laten spelen.

We hebben er uiteindelijk voor gekozen naar de merkenpagina`s te kijken. Op de website vind je van ieder merk een eigen pagina, terug te vinden via het merkenoverzicht. Een veel gebruikte mogelijkheid om HiFi.nl te verkennen, zeker sinds we deze pagina`s recent hebben aangepast en verbeterd. Deze Top Tien is tot stand gekomen door de meest bezochte merkenpagina`s op een rij te zetten. Per merk lichten we een opvallend bericht van het afgelopen kalenderjaar uit. 

Nummer 10 - Arcam

Het eerste merk in deze lijst is Arcam. Het meest gelezen artikel in 2011 dat aan dit merk gekoppeld is, is de recensie van Arcam en Dynaudio. Omdat deze ook in het jaaroverzicht van recensies terugkomt, lichten we ditmaal de recensie met de AVR-400 en BDP-100 uit. Je vindt `m door op onderstaande afbeelding te klikken. 

klik op de afbeelding om naar de recensie te gaan

9 - Naim Audio

Nummer Negen in het overzicht is het merk Naim van importeur Latham Audio. Je vindt Naim behalve in het merkenoverzicht ook op de Latham Special

Omdat ook Naim terugkwam in het jaaroverzicht van recensies, lichten we ditmaal onderstaande recensie van de NDX en UnitiServe uit. Je vindt `m door op de afbeelding te klikken. 

klik op de afbeelding om naar de recensie te gaan

8 - KEF

Het Britse KEF van oprichter Raymond Cooke is de nummer acht in ons merkenoverzicht. Geen wonder dat het merk terug te vinden is in deze lijst, met populaire artikelen rond de introductie van de R-Serie, een recensie van de T-serie en het recente verhaal dat Marc schreef over zijn bezoek aan Maidstone - en niet te vergeten het feit dat KEF afgelopen september de vijftigste verjaardag vierde.

Het uitgelichte artikel in deze reeks moet haast wel de introductie van de Blade zijn, waar we vanuit de redactie voor naar Dortmund afreisden, maar die later dit jaar ook bij iEar` in Tilburg te vinden was. Lees het verslag door op onderstaande foto te klikken. 

klik op de afbeelding om naar het verslag te gaan

KEF heeft ook een HiFi.nl Special Page.

7 - Onkyo

Onkyo is met een Special Page op HiFi.nl vertegenwoordigd, maar kon daarnaast ook op een berg interesse rekenen. Het merk is onder meer goed voor het best gelezen nieuwsbericht van 2011, en was ook terug te vinden in onze verslaggeving van de IFA afgelopen september. Ook stonden de nieuwe home cinema receivers in de belangstelling.

Het artikel dat we graag uitlichten is een recensie uit de Music Emotion. Je vindt `m `achter` onderstaande afbeelding.

klik op de afbeelding om naar de recensie te gaan

Onkyo heeft ook een Special Page op HiFi.nl 

6 - Rotel

Rotel kon ook in 2011 op veel aandacht rekenen, en komt op nummer zes in dit overzicht binnen. Een van de meest interessante berichten was de introductie van onderstaande RSP-1572, waar we in 2012 zeker mee aan de slag gaan.

klik op de afbeelding om naar het artikel te gaan

5 - Cambridge Audio

De nummer vijf in onze lijst, Cambridge Audio, kwam je op diverse shows tegen dit jaar. We schreven onder meer op de AV-NU in Utrecht en de High End show in München over het merk, en ook was Cambridge Audio met een recensie in ons jaaroverzicht vertegenwoordigd. 

Het artikel dat we graag uitlichten is het nieuwsbericht rond de DacMagic Plus, die we in 2012 zeker onderdeel van één of meerdere tests zullen maken. 

klik op de afbeelding om naar het bericht te gaan

4 - NAD

NAD is de nummer vier in deze lijst; importeur AND Benelux bracht het merk bijzonder vaak, en meestal samen met de diverse luidsprekers van Dali, naar shows en demonstraties dit jaar. Ook waren er interessante introducties van nieuwe producten, zeker nu NAD een belangrijke rol wil spelen op het gebied van streaming

Het artikel dat we uitlichten, moet daar dan ook haast wel op aansluiten: de recensie van NAD VISO 1. 

klik op de afbeelding om naar de recensie te gaan

NAD heef ook een HiFi.nl Special Page

3 - Bowers & Wilkins

Een podiumplaats is Bowers & Wilkins niet vreemd. Ook in dit overzicht kom je het merk in de top drie tegen. De PM1 vind je in het recensie-overzicht en de bijzondere fotografie die we in het HOME ID paviljoen lieten maken kom je in ons aanstaande foto-topic tegen, dus bij dezen een artikel uit een andere hoek: streaming met de Zeppelin Air. 

klik op de afbeelding om naar de recensie te gaan

Bowers & Wilkins heeft ook een HiFi.nl Special Page

2 - Marantz

Ook Marantz doet het altijd goed bij de lezers van HiFi.nl. De `prijs` voor best gelezen recensie van 2011 ging al naar het altijd betrouwbare merk, en nu vinden we Marantz opnieuw hoog in de lijst. 

Het uitgelichte artikel lijkt op die best gelezen recensie (de NA7004), maar betreft net even een ander product: de CD6004.

klik op de afbeelding om naar de recensie te gaan

Marantz heeft ook een HiFi.nl Special Page

1 - Denon

De best bezochte merkenpagina in 2011: DENON. Opvallend genoeg in het jaar nadat Denon de honderdste (!) verjaardag vierde, of misschien juist vanwege dat jubileum, werd het merk het vaakst via ons overzicht of via de vele andere links voor meer informatie opgezocht. 

Omdat `recensies` en `best gelezen` vaak goed samen gaan, halen we ook voor deze gelegenheid een recensie naar boven: de PMA-A100 en DCD-A100, jubileum-edities uit het honderdste bestaansjaar.

klik op de afbeelding om naar de recensie te gaan