TAD C2000

914 x bekeken | geplaatst op 29 augustus 2024

€ 8.250,-



kenmerken

Merk TAD
Categorie Voorversterker
Type C2000 met DAC module
Serienummer #0008Y
Conditie Lichte gebruikssporen
Bouwjaar 2011
Geplaatst op 29-08-2024

Beschrijving


In opdracht van een klant, Technical Audio Devices C2000 Voorversterker met DAC Module. Verkeert in goede staat en wordt geleverd met alle toebehoren. De voorversterker speelt, ondanks zijn leeftijd, op ongekend hoog niveau.


**PURITY**

Het belangrijkste doel van de TAD-C2000 is om muziek trouw weer te geven, en superieure componenten maken dit mogelijk. Met technologie die is ontwikkeld vanuit de D600 disc-speler, biedt een op maat ontwikkelde UPCG** kwartsoscillator een nauwkeurig, stabiel en ultra-hoog C/N*- kloksignaal, waardoor fasegeluid grondig wordt verminderd en geluidsweergave met ongekende puurheid mogelijk wordt gemaakt.

Om de beste geluidskwaliteit uit muziekbestanden die van een pc zijn overgedragen te bereiken, heeft TAD de Asynchronous USB Transfer Engine ontwikkeld. In tegenstelling tot de normale synchrone overdrachtsmethode, controleert de asynchrone methode die door de TAD-C2000 is aangenomen, de gegevensoverdracht aan de ontvangende kant met behulp van een hoogwaardige klok. Dit resulteert in een hoogprecisie PCM-signaal dat vrij is van klokjitter die in de pc of tijdens de overdracht wordt gecreëerd. De D/A-converter uitgerust met de ultra-hoge C/N-masterklok UPCG zet dit om in nauwkeurige, hoogwaardige muzieksignalen.

Om een nauwkeurige signaaloverdracht te bereiken, handhaaft de TAD-C2000 een volledig symmetrisch ontwerp, tot aan de circuittopologie, de printplaat en de bedrading. De analoge schakelingen zijn volledig gebalanceerd van ingang tot uitgang. Deze circuits maken gebruik van aparte printplaten voor de linker en rechter kanalen, met identieke bedrading lengtes voor elk, wat zorgt voor identieke L/R circuit-symmetrie met Dual Mono Constructie.

Om te voorkomen dat trillingen de geluidskwaliteit beïnvloeden, is het chassis gefreesd uit een massief stuk aluminium om verbindingen te elimineren en een stabiel, zwaar en mechanisch geaard platform te bieden. De componenten zijn direct bevestigd om de kans op ruisveroorzakende trillingen verder te beperken. Zelfs de voeten, gemaakt van gietijzer, zijn op drie punten aan het chassis bevestigd voor verbeterde stabiliteit

De TAD-C2000 is werkelijk een kunstwerk in elk opzicht, van het gestructureerde zilveren en zwarte aluminium chassis tot de hoogprecisie kogellagers die de aluminium bedieningsknoppen een responsieve, maar toch delicate aanraking geven. Het LCD-scherm heeft de gebruikelijke warme kleur van TAD en biedt een hoge zichtbaarheid. Met de TAD-C2000 werken vorm en functie samen om een ervaring te bieden die net zo aangenaam is voor het oog als voor het oor.

? De D/A-converter maakt gebruik van Burr-Brown PCM1794A-chips in een dubbele differentiële configuratie.
? De schakelingen en voedingsbronnen zijn volledig geïsoleerd tussen de digitale en analoge secties, wat zorgt voor een lage ruis.
? Een 70µ koperfolie PCB verlaagt verlies door bedrading op de printplaat, waardoor nauwkeurige signaalversterking mogelijk is.
? De voedingsbron maakt gebruik van een transformator met hoge capaciteit voor een krachtige, maar responsieve klank. .


Aanbieder


AudioFeel
dinsdag op afspraak weer open
Wilhelminastraat 126
7001 GZ Doetinchem




EDITORS' CHOICE