Musical Fidelity A3cr voor- en eindversterker

337 x bekeken | geplaatst op 19 april 2024

€ 1.250,-kenmerken

Merk Musical Fidelity
Categorie Stereo versterker
Type
Serienummer
Conditie Als nieuw
Bouwjaar 2003
Geplaatst op 19-04-2024

Beschrijving


In perfecte technische en uitstekende cosmetische staat aangeboden mijn A3cr voorversteker en eindversterker van Musical Fidelity. De A3cr is een prachtige mooie serie die volgens Antony Michaelson (de oprichter van MF) misschien zelfs wel beter was dan de destijds gelimiteerde NuVista voorversterker. Na een jaar of 12 heb ik een upgrade uitgevoerd, maar ben merktrouw gebeleven.

Deze set levert prachtig mooi geluid en is net (als in vorige week) onder handen genomen bij AV Connections voor een zogenaamde `recap` (elco`s vervangen). Je kunt dus weer jaren vooruit en beide versterkers zijn in uitstekende staat.

De A3cr voorversterker is een prachtig apparaat, met als mooie extra een uistekende phono voortrap die MM en MC geschakeld kan worden. Daarnaast heb je inputs voor CD, tuner, aux, sacd, tape en een tape monitoring. De eindversterker levert 120 watt aan 8 ohm speakers, of 210 aan 4 ohm speakers. Kortom : je kunt er ook de wat lastigere speakers prima mee aansturen. Musical Fidelity staat bekend om het wat `warmere` geluid en het prachtige mooie beeld, en deze stellen zeker niet teleur.

Komen dus met een verse service (factuur en oude onderdelen ter inzage) ter waarde van 300 euro, de originele afstandsbediening (ja die lelijke plastic afstandbediening die niemand gebruikt). Kan er eventueel twee standaard 230v snoeren bij doen, maar die heb je wellicht zelf al.

Als je even googled op `musical fidelity a3cr` vind je mooie reviews van de set op Audioreview en Soundstagenetwork. Qua uiterlijk waren er twee viarianten. Dit is de variant met zilveren front, en niet die met alle `gouden` accenten. Persoonlijk vind ik deze veel fraaier ogen.

Vanwege het gewicht (25 kilo samen) en de fragiliteit alleen afhalen. Kun je ze gelijk beluisteren en goedkeuren.

PS: laatste foto als voorbeeld hoe de versterkers in een meubel passen. De overige apparatuur en kastje zijn niet te koop en geen onderdeel van aanbod.
EDITORS' CHOICE