Rega Aria MK1 Demo

504 x bekeken | geplaatst op 6 mei 2020

€ 899,-kenmerken

Merk Rega
Categorie Phono voorversterker
Type
Serienummer
Conditie Als nieuw
Bouwjaar
Geplaatst op 06-05-2020

Beschrijving


De Aria is een "volledig analoge versterker" zonder digitale besturingscircuits. De volledig aluminium behuizing schermt het interne circuit af van eventuele losse RFI-signalen. Onze ontwerpers hebben vermeden om overbodige gadgets op te nemen omdat ze het signaalpad belemmeren en de geluidskwaliteit verminderen. De Aria bevat veel innovatieve ontwerpideeën, waaronder een zelfinstellende servobesturing om het MC-ingangscircuit optimaal te houden en eventuele variaties in omgevings- of bedrijfstemperatuur te compenseren.

Beide trappen hebben hun eigen afzonderlijke ingangsbussen en ingangsversterkerschakelingen. Dit stelde ons in staat om op maat gemaakte ingangscircuits te ontwerpen voor elk type cartridge zonder compromis. Signaalomschakeling wordt uitgevoerd op hoog niveau en lage impedantie (via relais), zodat het signaal niet verslechtert.

MC Stage Design & Features

De MC-ingang maakt gebruik van parallel aangesloten, ruisarme FET`s (Field Effect Transistor`s) die zijn geconfigureerd als een samengesteld paar. Het gebruik van FET-transistors zorgt ervoor dat er geen bias-stroom in de patroonspoel stroomt om de delicate magnetische geometrie van de cartridge niet te verstoren. De MC-ingang heeft de mogelijkheid om weerstandsinvoerbelasting van 70 ohm tot 400 ohm en capacitieve belasting van 1000 pF tot 4200 pF te selecteren. De ingangsgevoeligheid kan via het achterpaneel met 6dB worden gewijzigd.

MM Stage-ontwerp en -functies

De MM-ingang maakt gebruik van bipolaire ingangstransistors met een lage ruis, ook geconfigureerd als een samengesteld paar. Er zijn twee afzonderlijke voedingen voor elk kanaal en verdere subvoedingen voor elk van de ruisarme ingangscircuits. Elektrolytische condensatoren van Nichicon FG zijn gebruikt op kritieke posities in de voedingen. Polypropyleen condensatoren zijn gebruikt in het signaalpad en vereffeningsnetwerken. Discrete schakelingen worden gebruikt in het hele signaalpad en zorgen voor volledige controle over het circuitontwerp.

Aanbieder


Bender Hifi
Open op afspraak
Steenstraat 54
6828 CM Arnhem
EDITORS' CHOICE

 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »
 • Review
  GoldenEar BRX
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »