ARTIKEL

AudioXperience, Triple M audio shop en Number 4 Audio

Aan de overkant van het gebouw was een tweede kleinere ruimte ingericht waar Sead Lejlic van Konus Audio (uit Bosnië Herzegovina) een demo gaf met de nieuwe 47 Labs Midnight Blue voor- en eindversterker. Statisch stond hiertussen de nieuwe bijpassende tuner uit de serie, 4730 FM. Met hetzelfde uiterlijk en een bijpassend formaat kunnen liefhebbers hun set nu dus ook uitbreiden met radio. Gespeeld werd er tijdens ons bezoek met de fraaie Konus Audio Essence speakers en de bijpassende in Amerika bekroonde speakerkabel, wat ondanks de bron (een iBook met iTunes) best wel een aangenaam geluid gaf.


Foto: Konus Audio 47 Labs Set - ©Eric de Boer

AudioXperience en Triple M audio shop
Op de gang, tegenover het uitschenkpunt van de prosecco, stond AudioXperience met veel producten van Qables en iQube, Stax, hoofdtelefoonversterkers en accessoires. Hierachter bevond zich de ruimte van Triple M audio shop, die met hun eigen merk Pink Faun en Bach luidsprekers een flinke indruk op ons wisten te maken. Een set met de primeur luidsprekers van Pink Faun, de Puritas, legde een strak en audiofiel klankbeeld ten toon. Ook hier hadden we het idee dat de speakers hagelnieuw waren, het geluid kwam wel iets klinisch naar voren, wat waarschijnlijk te wijten viel aan de jonge leeftijd van de weergevers, die wellicht later op de show wat meer los kwamen. Zowel op deze set als op de breder opgestelde set werd een eveneens nieuwe Pink Faun Dac 2 gebruikt om de signalen vanaf de kleine netbooks om te zetten naar geluid. De versterking werd verzorgd door de Pink Faun Fet serie versterkers.


Foto: Triple M audio shop - ©Eric de Boer

De tweede set was opgebouwd met de kleine, met stof beklede Bach luidsprekers. Het Haarlemse bedrijf achter deze weergever heeft zijn best gedaan om zoveel mogelijk reflecties uit de kast te weren en dat is hoorbaar. De kleine asymmetrische speakers zijn in een vloerstaand model te krijgen en in een monitor, die stond te spelen op de X-Fi show. Ik moet u bekennen dat het geluid uit deze twee kleine speakers erg vol en ruimtelijk klonk, hoewel het sublaag wat aangedikt leek, wat met de opstelling te maken kon hebben. Maar dat een monitorspeaker zo veel geluidsdruk kan leveren met een dergelijke verfijning in midden en hoog mag (zeker tijdens een show in een demoruimte) opmerkelijk genoemd worden. Dus was deze ruimte één van mijn persoonlijke verrassingen van deze high end show in Utrecht.


Foto: Triple M Audio Bach luidspreker - ©Eric de Boer

Number 4 Audio/ Mafico
De grootste ruimte van de X-Fi High End audio show werd gebruikt door Number 4 Audio. Deze importeur had samen met Mafico een set opgebouwd rondom twee imposante hoornluidsprekers van Avantgarde, de Duo Grosso. Deze set weergevers werd aangestuurd door een Bryston geïntegreerde versterker met bijpassende cd-speler en een Michell Orbe draaitafel. De (eindelijk) gedurfde muziek werd met veel kracht en spreiding de luisterruimte ‘ingeblazen’, terwijl later een stokoude LP werd gedraaid met een wat smallere stage. Het klassieke werk dat we hoorden klonk in ieder geval veelbelovend en de 18 Ohm weergevers slikten elk stukje vermogen van de Bryston B100 SST versterker. Wederom een fijne belevenis op deze show én een goede combinatie. Verder waren in deze ruimte veel Bryston versterkers te zien, een geheel nieuwe geïntegreerde versterker (2x 30 Watt en flink zwaar) van Avantgarde, die de naam Model Three heeft meegekregen en zo’n 5800 euro zal gaan kosten en apparaten van onder andere Music Hall, Audiopro, Stax en HRT Music Streamer. Funk Firm kon den we in de drukte niet ontwaren.


Foto: Number 4 Audio - ©Eric de Boer


EDITORS' CHOICE