Thorens is misschien wel de meest bekende naam op het gebied van draaitafels. Wereldwijd werden er meer dan 1.3 miljoen exemplaren verkocht en vrijwel elke audiofiel zal wel eens een Thorens draaitafel hebben gehad. Zeker in de jaren zestig en zeventig was er niet het overweldigende aanbod van platenspelers, zoals dat ontstaan is na de introductie van de compact disc. De gemiddelde muziekliefhebber ging dan ook voor merken als Dual, Thorens en Lenco. Daarnaast waren er natuurlijk draaitafels van Pioneer, Denon en Sony en was er ook nog een soort top in de vorm van Voydd, Michell en nog een aantal merken.
Thorens startte in 1883 met de productie van phonografen en heeft zich later niet beperkt tot de platenspeler. Er werden ook mondharmonica`s, aanstekers, speeldozen, radio`s, phonocartridges, platen-snijmachines, horloges, scheerapparaten, luidsprekers en buizenversterkers ontwikkeld. Een beroemde miniatuur `koffergrammofoon` is de Excelda (1933), een portable speler voor 78-toerenplaten met veermotor en een geliefd item bij verzamelaars van dit soort apparatuur. Bij de meer exotische luidsprekers hoort de Sound Wall (HP380), een vlakke dipool radiator met 17 drivers.
Thorens kende ook een relatie met de firma EMT. Wilhelm Franz (van EMT) verkreeg in 1966 een meerderheidsbelang in Thorens en dit bedrijf verhuisde derhalve van Wettingen naar Lahr. Eerder was de firma Thorens- Franz AG al distributeur van Thorens voor de hele wereld. De nauwere samenwerking tussen Thorens en EMT bracht EMT een toonarm (de beroemde 929) die gebaseerd was op de BTP12 en TP14 armen van Thorens. Later vormde Thorens ook een inspiratiebron voor de komst van de wat meer op de consumentenmarkt gerichte EMT 928 draaitafel. Deze is gebaseerd op de Thorens TD125.