REVIEWVPI

VPI Scout II

Jan de Jeu | 01 juli 2009 | Fotografie Jan de Jeu | VPI

Tijdens de meest recente CES in Las Vegas presenteerde de Amerikaanse draaitafel fabrikant VPI maar liefst twee nieuwe modellen; de Classic en een nieuwe versie van het wereldwijd hoog gewaardeerde instapmodel Scout, de Scout II. Nadat eerst de Classic menig draaiuurtje in mijn luisterruimte gemaakt heeft, is het nu de beurt aan de Scout II.

In visuele zin heeft de opvolger veel gemeen met de originele Scout. De basis is nog steeds de dikke plaat van MDF in combinatie met een stalen plaat aan de onderkant. De afwerking is onveranderd uitgevoerd in zwart en ook de vier op kogels rustende aluminium kegels op de vier hoeken zijn gelijk gebleven.

In de uitsparing aan de linkerzijde staat opnieuw een 600 RPM wisselstroom synchroonmotor en de motorpulley kent als vanouds twee diktes. Door de ronde zwarte snaar om het midden van het bovenste smalle deel te leggen wordt gekozen voor 33 1/3 toeren en door de snaar te verleggen naar het midden van het dikkere deel wordt de snelheid verhoogd naar 45 toeren.

Doordat beide gedeelten van de pulley geribbeld zijn kan de snaar steeds net iets boven of onder het midden geplaatst worden waarmee, indien noodzakelijk, de snelheid enigszins kan worden aangepast.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE