REVIEWOracle

Oracle Audio Technologies CD1500 MKII CD-speler

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Werner Ero | 01 november 2009 | Fotografie Werner Ero | Oracle

De menselijke psyche is en blijft een razend interessant iets. Toen alweer een poos geleden importeur Jan-Kees Harteveld van Tophifi vroeg of ik een hele mooie Oracle cd-speler wilde testen, begonnen er bij mij meteen allerlei herkenningsbellen te rinkelen. Oracle, Oracle? Waar ken ik dat merk toch ook alweer van? Het duurde gelukkig niet lang voordat het kwartje, eh, de euromunt viel. Oracle is natuurlijk het merk van die visueel prachtig vormgegeven Delphi platenspeler waar het Canadese merk begin jaren tachtig zijn wereldwijde naamsbekendheid mee verwierf. Dat ik nu juist over deze platenspeler uitwijdt terwijl het hier toch heus om een cd-speler gaat, is niet geheel toevallig. Leest u maar verder in de nu volgende test.

Na de voor de audio vakhandel extreem succesvolle jaren zeventig en tachtig en het enorme succes van de Compact Disc, is het langzaamaan steeds wat stiller geworden rond dit Canadese merk. En met de geleidelijke teloorgang van de lp en de dalende verkopen, verdween het merk zelfs uiteindelijk compleet uit Nederland. Toch heeft de economische malaise Oracle er uiteindelijk niet onder weten te krijgen en de laatste jaren is het merk met nieuw elan bezig aan een ware comeback op het wereldtoneel.

Mede door de achtergebleven roem en naamsbekendheid uit die vroegere periode, heb ik voorafgaande aan de test al een voorgevoel dat het hier niet om een standaard product zal gaan. Wanneer de grote, voor een cd-speler bijzonder zware kartonnen doos, op een zekere dag door de importeur wordt thuisbezorgd, ben ik zeer benieuwd geworden wat daar nu in zal zitten.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE