REVIEW

Johnny Cash & The Tennessee Two - Get Rhythm


Jan de Jeu | 10 september 2009

Net als Elvis Presley is ook country zanger Johnny Cash ooit begonnen op het Sun label. Op deze oorspronkelijk in 1969 uitgebrachte lp staan elf songs die hij opnam tussen 1955 en 1958, zijn beginjaren bij dit label. Hij wordt begeleid door The Tennessee Two bestaande uit Luther Perkins en Marshall Grant.

Johnny Cash & The Tennessee Two - Get RhythmDe door Sam Phillips geproduceerde songs zijn al op alle mogelijke manieren en in vele compilaties uitgebracht. Op Get Rhythm staan enkele bekende songs zoals de titelsong en Oh Lonesome Me maar helaas ontbreken de echt grote klassiekers als Folsom Prison Blues of I Walk The Line.

Desalniettemin is dit een prachtig album omdat hier alle franje ontbreekt en de minimalistische arrangementen Cash alle ruimte laten om zijn karakteristieke bariton te laten klinken. Uiteraard zijn er, zeker op het klankmatige vlak, ook nog wel wat aanmerkingen te maken. Mijn normaal zo grote stereobeeld trekt zich terug tot binnen de luidsprekers, het oppervlaktegeluid van het vinyl is gedurende de zachtere passages te horen en af en toe komen de grenzen van de gebruikte microfoons gevaarlijk dicht in beeld. Maar het is een kniesoor die daar op let. Wat geeft het dat de gitaar wat gemeen scherp klinkt in Country Boy, ik heb het veel te druk met springen door de kamer.

EDITORS' CHOICE