NIEUWSTeufel

Teufel introduceert Cinebar 21

Redactie HiFi.nl | 21 februari 2012 | Teufel

Teufel introduceert de Cinebar 21, een soundbar met hoogwaardige geluidskwaliteit en een goed alternatief voor wie er tegenop ziet om de kabels voor een 5.1 set aan te leggen. Bovendien biedt de soundbar een hoogwaardige geluidskwaliteit zonder de extra aanschaf van een AV of stereo-receiver.

Plat, platter, nog platter. Zo kan de heersende trend van de afgelopen jaren op de televisiemarkt goed worden samengevat. Wat bij de TV in de woonkamer over het algemeen zeer gewenst en zinvol is, heeft voor de audio weergave fatale gevolgen: net zo plat als de televisie is intussen ook het geluid van de ingebouwde luidsprekers.

De vraag naar een adequate oplossing om de verdwenen ‘goede sound’ terug te krijgen is dan ook groot. We zien steeds meer soundbars en andere oplossingen verschijnen om HD-beeld ook van goed geluid te kunnen voorzien. Teufel introduceert nu de Cinebar 21.

De Berlijnse ontwikkelaars hebben veel waarde gehecht aan de optimale geluidsbeleving, zo schrijft Teufel vandaag. De jarenlange ervaring van de ingenieurs zorgt ervoor dat uit een onopvallende en plaatsbesparende soundbar de maximale sound klinkt: twee 40 Watt speakers verzorgen bij elkaar twee 25 mm dome tweeters en vier 75 mm midrange chassis – een uitrusting die in deze prijsklasse bijzonder luxe is. Voor het nodige basfundament zorgt de 120 Watt sterke subwoofer, die met zijn 165 mm woofer meer dan genoeg druk in het frequentiebereik biedt. Alles bij elkaar bespeelt de Cinebar 21 van 45 tot 20.000 Hz en bereikt een maximaal volume van 105 dB. Naast de versterker voor de hoge en middentonen bevat de subwoofer ook twee digitale ingangen en een anologe audio-ingang. De Cinebar 21 is daarmee direct ‘out-of-the-box’ speelklaar en heeft geen extra apparaten nodig.

Teufel concentreert zich daarnaast op een handvol belangrijke functies, zoals LipSync, Dolby Digital en DTS en Dolby Virtual Speaker. Deze laatste zorgt ervoor dat alleen met de soundbar en de bijbehorende subwoofer een surround geluid wordt geproduceerd dat verbazingwekkend dichtbij een echte 5.1 setup komt.

Afmetingen, prijs en verkrijgbaarheid
De Cinebar 21 set is met zijn bescheiden formaat geschikt voor elke woonkamer. De soundbar is minder dan 1 meter breed en 11 centimeter hoog. De subwoofer is met zijn 31 cm hoogte en 24 cm breedte ook gemakkelijk te plaatsen.

De set is verkrijgbaar in het zwart en bevat bij levering een voetstuk voor de soundbar (de ingebouwde wandbeugel kan ook gebruikt worden voor montage aan de muur), de bijpassende subwoofer, een verbindingskabel voor beide componenten en een praktische afstandsbediening voor keuze audiobron, volume en baslevel. Via een groot display in de voorkant van de behuizing verkrijgt de gebruiker bovendien informatie over alle functies van de Cinebar 21. De nieuwe soundbar kost 499,- euro. 

Zie ook de website en de Teufel Special Page

 

Hieronder een (Engelstalige) Handleiding met enkele interessante extra details

 

MERK

EDITORS' CHOICE