NIEUWS

Bill Gates neemt afscheid

Theo Wubbolts | 07 januari 2008
Midden dit jaar neemt Bill Gates afscheid als CEO van Microsoft Inc. Hij wordt dan CEO van de Bill Gates Foundation. Een organistaie die zich inzet voor Education en Healthcare.
Foto: Theo Wubbolts

Bill wordt dus full-time weldoener en dat nadat de wereld door zijn toedoen aan het Internet is gaan hangen en iedereen een of meerdere computers in huis heeft. In zijn key-note speech blikt hij terug naar de eerste tien jaar van wat hij de ‘digital decade’ noemt. De komende tien jaar zal er nóg meer gaan veranderen. Wat te denken dat als je met autopech aan de kant van de weg staat, de hulpdienst vanzelf wordt gewaarschuwd en bovendien weet wáár je dan staat. Of je mobiletje met eigen stemcommando’s functies uit laat voeren als het bellen van iemand uit het adresgeheugen, het bestellen van een bioscoopkaartje of… laat je fantasie maar gaan.
Foto: Theo Wubbolts

Als ik tot nu toe met het vooroordeel door de wereld ging als zou Bill Gates een saaie zijn, ben ik nu een geheel andere mening toegedaan. Met de nodige humor, lees zelfspot, werd de gigantisch grote en tot de nok toe gevulde zaal vergast op een flitsende show. Echt op zijn Amerikaans, maar dat hoort er bij, toch?


EDITORS' CHOICE