NIEUWS

CES Audio Press Conference

Theo Wubbolts | 06 januari 2008
Dat zou best interessant kunnen worden. En eigenlijk ook wel een beetje raar. Slechts een klein onderdeel van het grote gebied dat CE bestrijkt komt aan bod. De CES begint op de zaterdagmiddag dus met een forum-discussie over audio en het aankondigingsbord bij de ingang van de zaal vermeldde ook dat het over custos install zou gaan.

Maar wat naar aanleiding van de panelleden – met klinkende namen als Kathy Gornik (mede-eigenaar en directeur van Thiel luidsprekers), Steve Koenig (analist bij de CEA, de Consumer Electronics Association), Rik Johnson (President Construction Services), Petro Shimonishi (Vice President Marketing van Netstreams) en Steve Caldero (Vice President Ken Crane’s Home Entertainment) en het geheel onder leiding van panelvoorzitter Todd Thibodeaux, SVP Industry Relations, CEA – interessant zou moeten worden, werd een beetje teleurstellend. De discussie mondde al snel uit in een wat algemeen platgetreden pad: de iPod is een enorme uitdaging en we zijn nog lang niet aan het einde van de mogelijkheden. Verder is het een zegen voor de industrie dat de iPod er is. Nu nog ‘lossless’ en de echte audiofielen kunnen aan hun trekken komen en de High-End-installatie gaan verrijken met Apple’s wonderdoosje.

Ook voor de custom-install is het een uitgelezen bron van vermaak, want ga maar na, duizend of meer songs op je iPod en iedereen in huis kan er af plukken waar hij of zij op dat moment naar wil luisteren. Nog mooier zou het zijn als je ‘m terwijl je de auto in de garage zet, kunt laten synchroniseren met je systeem in huis! Mevrouw Shimonishi was het meest enthousiast over de mogelijkheden, maar dat is gezien haar functie ook niet zo verwonderlijk.

Zelf ben ik het met haar eens. De consument volgt de bron. Laat de industrie daar maar eens op reageren in plaats van het als een bedreiging te zien. Kijk bijvoorbeeld naar een High-End-merk als Wadia: zij beschouwen de iPod als een serieuze muziekbron en halen dienaangaande het signaal direct van de harde schijf en passeren daarmee de D/A-conversie van diezelfde iPod.


EDITORS' CHOICE