REVIEW

Billy Joel - The Piano Man


Timo Schuurbiers | 06 januari 2005

Billy Joel wordt beschouwd als één van de beste singer/songwriters van de afgelopen drie decennia. Zijn allergrootste hits zijn door Sony op één CD gezet. Elk nummer wordt direkt herkend en uiteraard ook meegezongen. Sommige nummers zijn eigenlijk té catchy voor woorden, maar wel met een mooie tekst.

Billy Joel - The Piano ManDat moet je Billy Joel nageven. Hij heeft altijd een bepaald evenwicht tussen massaproductie en echte eerlijke muziek kunnen vinden. Een purist is het zeker niet. Door deze (on)bewuste keuze zijn de platen van Joel ook met miljoenen tegelijk de toonbank over gegaan. Het aantal van 5 gewonnen grammy’s valt in dat perspectief dan eigenlijk best wel tegen.

Natuurlijk springen er een aantal nummers uit, dat zijn vanzelfsprekend ook zijn meest bekende hits. Piano Man, Goodnight Saigon, Uptown girl, She’s always a woman, Honesty, Just the way you are. Sommige nummers zijn politiek getint, of hij zingt over gebroken liefdes, andere gaan weer over eenzame sukkels in een café.

 

(Uit Piano Man)

Now Paul is a real estate novelist
Who never had time for a wife
And he`s talking with Davy, who`s still in the Navy
And probably will be for life


Het is het leven waar Joel over zingt en dat spreekt de mensen aan. Van jong tot oud. Mede door zijn fantastische uitstraling heeft hij daarbij niet al te veel marketing hoeven inzetten en het heeft hem al met al geen windeieren gelegd. We kunnen stellen, dat zijn huidige status dik en dik verdiend is. Opvolgers zijn er genoeg, maar die zullen zich toch langer dan een paar jaar moeten bewijzen om enigszins in de buurt te komen van Billy Joel. The one and only piano man.


Aanvullende informatie:
Format: CD
Label/distributeur: Sony
Website: www.billyjoel.com


EDITORS' CHOICE

 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »
 • Review
  GoldenEar BRX
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »