NIEUWSArcam

Arcam is overgenomen door Harman, en nu onderdeel van Samsung

Het Britse audiomerk Arcam heeft in een e-mail aan klanten laten weten dat het bedrijf is overgenomen door Harman Kardon, dat op haar beurt onderdeel is van Samsung. De samenwerking belooft 'opwindende innovaties, dat beide merken zal versterken'.

Arcam is één van de bekendste Britse merken op het gebied van hifi. In 2012 werd het merk nog overgenomen door JAM, gesitueerd in Montreal. Maar nu is het bedrijf dus onderdeel van Harman Kardon, dat vorig jaar op haar beurt werd overgenomen door Samsung middels een deal van acht miljard dollar. Onder Harman vallen ook merken als AKG, JBL, Lexicon en Mark Levinson.

Overname Arcam

De overname van Arcam werd dit weekend onthuld in een mail naar de klanten van het merk, geschreven door de verantwoordelijke van de verkoop en marketing Scott Campbell. In de mail schrijft Campbell het volgende.

"Arcam en Harman delen een passie en willen de best mogelijke geluidskwaliteit naar hun klanten brengen. Harman herkent de waarde en potentie van de mensen, technologie en merken van Arcam en wil die aspecten combineren met wat nu al voor handen is, zodat de klanten het beste van het beste kunnen krijgen. Ook verwachten we dat we met de producten van het merk nieuwe markten kunnen aanboren."

Voorals is het zo dat het bestaande bestuur, dat in Cambridge, Engeland zit, blijft bestaan. Datzelfde geldt voor de distributie- en verkoopkanalen in de Verenigde Staten.


EDITORS' CHOICE