TIP

HiFi.nl weektip: Comfort Zone


Redactie HiFi.nl | 06 februari 2012

Met akoestische aanpassingen, buizendempers, betere plateaumatten of lichtnetverbeteraars kan men de luisterervaring niet alleen beter maar ook aangenamer op het gehoor maken.

De rug wordt door audiofielen niet altijd even goed bedeeld, oftewel het zitmeubel van waaruit vele luistersessies worden gehouden laat nog wel eens wat te wensen over. Een doorgezakte bank of een keiharde stoel, beide kunnen functioneel zijn maar het zit toch niet al te jofel. Wie volkomen wil ontspannen bij favoriete tunes kan het beste voor een zo comfortabel mogelijk zitmeubel kiezen.Bij het shoppen voor een zitbank die midden op de sweetspot komt te staan, is een driezitter meestal de beste optie (altijd een goede zit in het midden) terwijl bij tweezitters het midden in ieder geval een goede support moet bieden voor het geval men toch eens op die plaats wil luisteren. Bij het zoeken naar een luisterfauteuil hoeft er meestal minder rekening te worden gehouden met het formaat maar de zithoogte kan eventueel roet in het auditieve eten gooien.

Klassieke fauteuils hebben een hogere zitting dan het gemiddelde bankstel terwijl sommige luie stoelen de luisteraar wellicht wat teveel achterover doen leunen. Voor langdurig luistergenot is een Auping niet direct noodzakelijk maar een goede mix van comfort en support draagt zeker bij aan het (kijk &) luisterplezier. Happy lounging!

EDITORS' CHOICE