VAD nieuws 2007


Gastauteur | 26 september 2007 | Fotografie Gastauteur

Dit artikel is ook verschenen in HVT #10 2007

De show van de Verenigde Audio Distributeurs in NH hotel de Koningshof in Veldhoven.

Hoe groei je in 12 jaar uit tot één van Europa’s meest gewaardeerde audioshows?

De VAD show is een speciale show waar alleen het beste op het gebied van beeld en geluid wordt gedemonstreerd. Aan het begin van seizoen 2007/2008 is deze show de plek bij uitstek om de fabrikant en importeur achter uw favoriete product te ontmoeten en plannen te smeden voor de wintermaanden. De Koningshof in Veldhoven is een complex dat zijn gelijke niet kent: 52 zalen met klimaat beheersing en een goede akoestiek.

En beste lezer, nu we toch als audiovrienden onder elkaar zijn, wordt het tijd om open kaart te spelen. En dat betreft het sociale aspect van aspect van de VAD show. Op een relaxte manier met andere liefhebbers van het goede geluid en beeld ervaringen uitwisselen, samen naar muziek luisteren, nieuwe ideeën opdoen. Eigenlijk is een dag te kort… Dit jaar zult u veel nieuwe producten en nieuwe namen tegenkomen. Hifi is springlevend!

We maken in rondgang door de luisterruimtes in alfabetische volgorde.

Accentus Audio
Demoruimte 33

Sonneteer versterkers zijn te horen bij Accentus. Er is ook een draadloos audiosysteem van Bardaudio terwijl de monitor luidsprekers van Penaudio de zaak afmaken.

AND Benelux BV
Demoruimte 110 & 113

Nieuwe AV-receivers, voor- en eindversterkers en een alles-speler die geen moeite heeft met CD, DVD-Audio en SACD zijn de belangrijkste noviteiten van NAD. Zeker het beluisteren waard zijn de DALI luidsprekers. Alle producten van NAD en DALI staan demonstratieklaar opgesteld.

AV tunes
Demoruimte 119

Beroemde namen bij AV tunes: weergevers van Ruark en Heil AMT. Ruimte 119 niet vergeten op uw bezoeklijst!

Axdim
Demoruimte 14

De HiFi-norm wordt door FriMe actieve luidsprekers herschreven vindt Axdim. De voordelen zijn hoorbaar in natuurlijke muziekdetails, spraakverstaanbaarheid en absoluut muziek vermogen. Ook nog minder energiegebruik en minder (milieu)-lawaaioverlast. Ga het beoordelen in ruimte 14

B&W Group Nederland
Demoruimte  Flevoland Foyer & Tuinzaal 

Noviteiten van Bowers & Wilkins:
- Signature diamond – 40th anniversary limited edition High End speaker system - € 8000 per stuk
- Zeppelin – Apple iPod ® High End speaker system - € 600
- 600 series – betaalbare 800 series technologie – vanaf € 225 per stuk

ROTEL
- RSX 1058 – Home Theater receiver, 1080i scaling, 4 zone’s - €2000
- RDV 1062 – DVD- A/ CD speler HDMI, 1080i - €1000
- RT 1082 – DAB, AM/FM tuner, 2 RF inputs, RS 232 - €750
- RX 1052 – 2 x 100W receiver, 4 zone’s incl. Y/C video, keypad optie - €1200
- RCC 1055 – 5 CD wisselaar, HDCD, MP3, RS 232 - €750
- RVE 1060 – video scaler, switcher, omzetter, HDMI, RS 232 - €1200

Classé Audio
- CDP 502 – referentie DVD/ CD speler, HDMI, 1080P, RS 232 - €9450
 
BMB
Demoruimte 21

In kamer 21 worden de flatpanel luidsprekers van Amina getoond alsmede NUVO multiroom technologie.

Boston
Demoruimte 117

De noviteit van Boston Acoustics is de TVee, een soundbar voor aansluiting op je TV met een o.a. een draadloze subwoofer. Muziek voor buiten? Boston heeft de Sound Wave een weerbestendig tweeweg systeem voor binnen en buiten. De nieuwe speaker lijn van Boston heeft verwisselbare fronten die in alle kleuren zijn te bestellen.

BSA
Demoruimte 11

Bij een BSA een speciale subwoofer als aanvulling op iedere BSA luidspreker: de PS1 geeft 24Hz op -3dB weer! Synergistic Research kabels komen naar de Benelux. Deze kabels met actieve afscherming worden bij BSA gedemonstreerd.

Crafty
Demoruimte 112

Fraai vormgegeven van Firestone Audio en Yarland betaalbare buizenversterkers uit China. Bij Crafty kunt u naar Beluga full range hoornluidsprekers luisteren.

Daluso
Demoruimte 16

Dit jaar staan de Dutch Statement luidsprekers met keramische drivers in de schijnwerpers bij Daluso. In lopende demonstraties samen met de CD77 en AM77 van AMR en audiokabels van Harmonix.

Dimex
Demoruimte 111

De noviteiten van Dimex zijn dit jaar de Cambridge Audio TT50 platenspeler. Van InFocus wordt de IN82 projector getoond. Pure Power zorgt via filtering voor schone netspanning aan uw audioapparatuur en dat hoor je.

Dynaudio
Demoruimte 23 en 24

Met jeugdig elan viert Dynaudio haar 30 jarig jubileum. De traktatie bestaat uit de Sapphire luidspreker die zijn opwachting maakt in kamer 24. In kamer 23 is de complete lijn van Dynaudio te bewonderen. Voor het eerst zal daar ook de automotieve divisie van Dynaudio te zien en te horen zijn.

E-audio
Demoruimte 41

Twee klinkende merken PMC luidsprekers en Perraux versterkers
Een nieuwe IB2S actieve luidspreker en de Silhouette serie van Perraux.

Epson
Demoruimte 10

Epson geeft 36 maanden garantie op projector en lamp bij home cinema projectoren. De nieuwe EMP-TW2000 is het laatste nieuws voor de fijnproevers. Een contrast ratio van 50.000:1 en een lichtopbrengst van 1600 Ansi Lumen. De stekker in het stopcontact en genieten, dat kan met de EMP-TWD10. Het is een portable home entertainment projectie systeem met een ingebouwde DVD speler en 4 ingebouwde surround luidsprekers.

Eurogram
Demoruimte 116

Naast de spectaculaire luidsprekers van Von Schweikert Audio toont Eurogram EERA met muziekspelers van Didier de Luca. Machines met Gyropoint modificatie. Bijzonder zijn ook de Cyberlight kabels van Harmonic Technology. Deze kabels worden geleverd met een accu pack.

Fomax tot Lyngdorf Audio

Fomax
Demoruimte 13

Een wereldprimeur is de productie versie van de Sisly kolomluidspreker. Prototypes zijn er van het nieuwe merk (fo)3.

Havoned
Demoruimte 42

Jamo luidsprekers zijn weer in vertrouwde handen bij Havoned. De bekende Vogels luidspreker beugels en de mooie Aldenkamp meubels zijn ook te bewonderen bij Havoned. Ixos kabels presenteert de complete lijn.

Hay-End Audio
Demoruimte 46

Ultieme muziek beleving en een aanwinst voor uw interieur claimt het Triangle Genèse luidsprekergamma. Op de VAD show wordt ook de Cayin Venus buizenversterker en CD-speler gedemonstreerd.

Hepta
Demoruimte 17

De HeptaOne is verkrijgbaar in 205 RAL kleuren. Deze vloerstaande zuil met zijwoofer is uitgerust met Mundorf filtering met Supra bekabeling. Muziek is er in kamer 17!

Hi Fine
Demoruimte 30

Muzikaal geweld met Accuphase en Cabasse luidsprekers gevoed door de CD primeur van Hatfield’s End. Nieuw: de Karissima van Cabasse en de A45 /C2410 voor en eindversterker van Accuphase.

High Fidelity Discs
Meierij Foyer

High Fidelity Discs brengt veel vinyl mee naar Veldhoven. Natuurlijk ook CD, SACD, DVD-A en DTS5.1. En er is een koopjes hoek!

HNNY
Brabantzaal

HNNY Benelux demonstreert tijdens de VAD show de Tannoy Revolution en Signature series. Ook wordt de met een Eisa Award bekroonde Tannoy Glenair en Highline series getoond. Van Onkyo is er het compleet vernieuwde pakket, maar dat is er ook van subwoofer specialist REL en er zijn nieuwe modellen van Chord Acoustics, Van den Hul, Beyer en Hantarex Full HD televisies. Kortom er is veel te beleven in de Brabantzaal

HVT
Limburg foyer

Al 35 jaar verschijnt HVT, na de eerste uitgave in november 1972 onder de naam Stereo Hifi Test, op de Belgische en Nederlandse markt. Er komt iets nieuws: vanaf heden is HVT digitaal voor de abonnees ook digitaal na te lezen. Er zijn demonstraties in de Limburg foyer.

JK Acoustics
Luisterruimte 40

Bij JK Acoustics kunt u beoordelen of de Ultimate luidspreker van 2,20 meter hoog dé maatstaf is voor onbelemmerd luistergenot. Er komt ook een reference audiokabel die toepasbaar is als interlink, digitale kabel en luidsprekerkabel. En wat te denken van een phono versterker met 6 gescheiden eindtrappen.

Joenit
Glazen foyer

Volg je zintuigen en laat je verrassen door Joenit met de Totem luidsprekers, Einstein CD-speler the Source en het Engelse programma van Chord en Partington. Spits de oren bij de betaalbare P3 Rega set die uitvoerig wordt gedemonstreerd.

LINN
Demoruimte 6 & 7

De Klimax, Akurate en Majik muzieksystemen worden gedemonstreerd. De Klimax is het eerste echte hifi product dat digitale muziek over een standaard thuisnetwerk streamt. Het Akurate systeem is een modulair hifi systeem dat stapsgewijs is op te waarderen. Het Majik systeem is voor de gepassioneerde luisteraar die zijn huidige systeem wil opwaarderen.

Logitech
Demoruimte 36

Logitech’s squeezebox is een gebruiksvriendelijke speler met scherm en afspeellijst die muziek van pc naar stereo installatie zendt en dat in hifi kwaliteit.

Lyngdorf Audio
Demoruimte 1

Lyngdorf demonstreert de nieuwe dipool luidspreker de DP-1 samen met de BW-1 boundary woofer. Dit systeem claimt dat de traditionele luidspreker beperkingen en de beperking door de akoestiek vermeden of volledig gecompenseerd worden. Tevens worden de High-End Millennium ADC en de stand-alone room perfect systemen RP-1 en DPA-1 getoond.

Marantz tot WBT

Marantz
Demoruimte 115

Veel nieuws bij Marantz De CD6002 CD-speler met HDAM en de bijbehorende versterker de PM6002. De voor- en eindversterker SC11S1 en SM11S1 met technologie uit de reference serie. Er wordt ook de nieuwe SA11S2 getoond met een aluminium loopwerk. De True HD DLP projector met een resolutie van 1920x1080 pixels, contrast verhouding van 10.000:1 en een lichtopbrengst van 1.000 ANSI lumen maakt zijn opwachting.

McIntosh Nordic
Demoruimte 44

De Kubala-Sosna kabels zijn een primeur voor Nederland. Sluit ze aan en vergeet het systeem. Alleen de muziek telt. Meer contour, dimensie, diepte, dynamiek en ambiance. Ga het mee maken in kamer 44.

Mitsubishi
Demoruimte 114

Projectoren van Mitsubishi en dan wel speciaal het topmodel de nieuwe HC6000 met een resolutie van 1920x1080 pixels en een contrast van 13.000:1. Tevens bezit de projector H/V lens shift en produceert slecht 19dB ventilatorruis.

Monitor Audio Nederland
Demoruimte 19 & 20

Veel leuke merken mij Monitor. De Platinum serie van Monitor Audio en Roksan, Leema Acoustic met de Tucana versterker, Target meubels en stands, IsoTek netfilters en Taralabs kabels. Vita Audio met DAB tuners. Dat alles vraagt om twee ruimtes.

PV Trade/Heymans
Demoruimte 32

Focal is er met de Elektra-S serie in nieuwe kleuren. Ook is er Special Edition van de Chorus 816V. Thorens verrast de liefhebbers met een oude bekende: de TD160. Sugden is er met de nieuwe Master Class serie.
 
Scanspeak
Limburg foyer

ScanSpeak luidsprekers ziet uit naar uw komst in de Limburg foyer. Zij tonen daar het topmodel: (hoe kan het anders met zo’n koninklijke naam) de ScanSpeak Maxima. De Maxima is een uit twee delen opgebouwde luidspreker en is voorzien van een regelbare eindversterker voor het laag waardoor een aanpassing mogelijk is voor de luisterruimte. Nieuw is de Reference Monitor SE een full range compacte luidspreker. De in Nederland ontworpen versterkers van Audijn zorgen voor de aansturing.

Sonore
Demoruimte 18

Realistische weergave bij Sonore Soundsystems. De Line Array luidspreker bezit 12 mid-laag units en 12 ribbon tweeters voor een optimale afstraling. Tijdens de VAD show is er de presentatie.

Sonos
Demoruimte 35

Sonos is bekend om het draadloze multiroom muzieksysteem. Deze zomer is de “130” geïntroduceerd waarmee direct twee kamers van muziek voorzien kunnen worden. Sonos voegt regelmatig nieuw gratis software toe aan zijn producten. Op de VAD show worden alle Sonos producten gedemonstreerd en uitgelegd.

Sound E-motions
Demoruimte 31

De mensen van Sound Emotions presenteren in vol ornaat de High-End producten van MBL. Men gaat demonstreren met de Reference Lijn (radiaalstraler/versterker). Ook de andere producten van MBL staan in de spotlights. Verder vindt u VOVOX kabels, rechtstreeks uit de ProAudio wereld beschikbaar gekomen voor de Hifi/HomeCinema.

STS Digital
Meierij foyer

Dit jaar wordt op de VAD show de 10e editie van het high-end audiophile SACD uitgebracht. Vooral in het Verre Oosten zijn deze producten zeer gekend. Wereldwijd zijn er van de voorgaande series ruim 75000 exemplaren verkocht.

Viertron
Baroniezaal

Viertron is dit jaar weer aanwezig in de grote Baroniezaal. Het High-End huis Meridian komt met een aantal interessante producten. De G95 is een veelzijdig alles in één hifi apparaat. De basis vormt een 5 kanaals 100 watt versterker, een ingebouwde CD/DVD-speler en een FM/DAB tuner. De opmerkelijke F80 is een (draagbare) high end audio installatie, verkrijgbaar in verschillende Ferrari kleuren. Meridian heeft bijzondere hifi inbouwluidsprekers in haar programma. De nieuwe G41 is een control unit met actieve filtering om het beste uit inbouw speakers te halen. Het eveneens Engelse Cyrus toont de AV master 8. Dit is een surround decoder met ingebouwd 3-kanaals versterker om een Cyrus stereo set op te waarderen tot een hifi home theater set. Het vertrouwde Musical Fidelity demonstreert de 550K supercharger. Musical Fidelity claimt met dit veel besproken apparaat dat elke versterker waarop de 550K wordt aangesloten een spectaculaire verbetering ondergaat in sound stage en dynamiek. Live experience! Op de VAD show kunt u het zelf meemaken. Castle het welluidende Engelse luidsprekermerk maakt op de VAD show de Europese herstart! Het merk is bekend om de afwerking in vele houtsoorten van de kasten. Supra de Zweedse kabelfabrikant vertoont een film over kabelfabricage.

WBT
Utrecht foyer

Nextgen, nieuwe stekker generatie van WBT, staat in het middelpunt. Gerenommeerde kabelfabrikanten passen WBT toe in hun productieproces. Bekijk zelf de nieuwe WBT-0102 en WBT-0152. Het Nutters Audioteam is present met Kimber Kable en veel CD’s. Als primeur brengt First Impression Music een nieuw CD formaat uit waarvan de eerste titels leverbaar zullen zijn.