Falcon Acoustics kondigt Falcon 2024 Limited Edition luidsprekers aan

De Britse luidsprekerbouwer Falcon Acoustics heeft de Falcon 2024 Limited Edition aangekondigd. Het Britse bedrijf is bekend van zijn luidsprekers die zijn gebouwd volgens de eisen en specificaties van de BBC. We hebben nog geen prijs en leveringsinformatie vernomen en ook foto’s zijn nog maar spaarzaam beschikbaar, maar de beschikbare informatie willen wij alvast delen met onze lezers.

Falcon 2024 Limited Edition

De nieuwe luidsprekers zijn voorzien van een kast met een negen millimeter dikke wand gemaakt volgens BBC-specificatie, een gesloten behuizing van geselecteerde kwaliteit Baltische berken multiplex die is gemaakt in Italië, Vintage Tygan  frontdoek uit 1975 geweven in Yorkshire (Engeland). De kast is afgewerkt in natuurlijk Engels Burr Elm-fineer.

De gebruikte condensatoren zijn volgens Falcon-specificatie in het VK gefabriceerde condensatoren van polycarbonaat. Polycarbonaatfilmcondensatoren worden algemeen aanvaard om de best mogelijke resultaten te leveren, met meer details, transparantie en een ultralage ruisvloer. De film is al meer dan 25 jaar niet meer in productie, dus dit is een zeldzame kans om te horen hoe de BBC de LS3/5A had bedoeld, aldus Falcon Acoustics.

De gebruikte spoelen zijn volgens Falcon ongeveer twee keer zo groot als de standaard productiespoelen die algemeen verkrijgbaar zijn en bieden betere verzadigingskarakteristieken, minder vervorming en een verbeterde basrespons.

De gebruikte weerstanden  zijn Ohmite NI Audio Gold weerstanden, gemaakt in de VS, speciaal ontworpen voor high-end luidspreker- en versterkertoepassingen. Deze hoogwaardige gewikkelde weerstanden zijn zorgvuldig ontworpen met niet-magnetische materialen om de effecten van magnetische strooivelden op de prestaties te elimineren, hetgeen resulteert in vereenvoudigde afschermingsvereisten en een verbeterde geluidskwaliteit.

De printplaat van de crosso-over is een vergulde Arlon25N meerlaagse 1,6 millimeter dikke. Arlon 25N staat bekend om zijn ultralaag diëlektrisch verlies en maximale signaalstabiliteit. Dit wordt zelden toegepast in audioapparatuur vanwege de kosten en wordt eigenlijk alleen gebruikt in ultra high-end voorversterkers en phono-trappen. Door de toevoeging van vergulde 2oz-tracking ontstaat volgens de ontwerpers een PCB (printed circuit board) met duidelijk hoorbare sonische voordelen, vooral in het middenbereik. De aansluitpennen op de printplaat zijn vergulde, machinaal gedraaide PCB-pinnen vervaardigd in Japan, voor een verbeterd signaalpad. De luidsprekeraansluitingen zijn Falcon Rose vergulde aansluitingen.

Om het helemaal af te maken komen de Falcon 2024 Limited Edition luidsprekers in een Italiaans vervaardigde presentatiekoffer van gepolijst leer op wielen in pilotenstijl met Falcon Acoustics-logo. De binnenkant is volledig gevoerd. Dankzij het interne verwijderbare beschermingsgedeelte kan de koffer worden gebruikt als weekend-/pilotenkoffer voor op reis.

Prijs en leveringsinformatie moeten nog bekend worden gemaakt.

Falcon 2024 Limited Edition: technische specificaties 

  • Type behuizing: tweeweg luidspreker met gesloten behuizing
  • Frequentierespons: 70 Hz – 20 kHz (± 3 dB)
  • Gevoeligheid (2,83 Volt / 1 meter): 83 dB
  •  Nominale impedantie: 15 Ohm
  • Bass-/middentonerdriver: 138 millimeter Falcon Acoustics B110
  • Tweeter: 19 millimeter Falcon Acoustics T27
  • Cross-over: Falcon Acoustics FL6/23 Platinum Edition, beoordeeld/precisie gemeten en op elkaar afgestemde componenten
  • Cross-over frequentie 3 kHz
  • Behuizing: geselecteerde, met de hand gesorteerde Baltische berkenmultiplex, beukenlatten, kritisch intern gedempt
  • Afwerking: echt Engels Elm Burr-houtfineer, vintage Tygan-doekroosters
  • Afmetingen (H x B x D): 305 x  190 x 165 millimeter
  • Gewicht: 5,4 kilogram
  • Afmetingen draagkoffer (L x B x H): 420 x 410 x 420 millimeter
MERK

EDITORS' CHOICE