Bowers & Wilkins slaat kunstenaar aan de haak

Redactie HiFi.nl | 23 februari 2016 | Bowers & Wilkins

De AM-1 Architectural Monitor van Bowers & Wilkins is voortaan te bewonderen in verschillende unieke designs. De Britse audiofabrikant heeft de handen ineengeslagen met graffiti-artiest Davey ‘Waxx’ Verhaeghe zodat de AM-1 niet alleen mooi klinkt, maar er ook prachtig uitziet. 

De speakers zijn verder voorzien van een sterke UV-bestendige behuizing en een aluminium rooster, waardoor ze ook perfect zijn voor gebruik buitenshuis. Daarnaast zijn ze zowel horizontaal als verticaal te gebruiken in combinatie met een stijlvolle beugel die 220° kan draaien.

Bij de AM-1 maakt Bowers & Wilkins gebruik van een ‘omgekeerd luidspreker’ design, wat inhoudt dat de tweeter onder de andere drivers is geplaatst. Hierdoor wordt de optimale luisteras ongeveer 10 graden lager gericht wordt voor een optimale geluidskwaliteit. Ook wordt er gebruikt gemaakt van de Auxilliary Bass Radiator (ABR) om het maximale te halen uit de laagweergave. 

De AM-1's met nieuwe designs zijn helaas (nog) niet te koop. Mocht dit in de toekomst veranderen, laten wij het natuurlijk weten. 

MERK

EDITORS' CHOICE