Goldring keert na 20 jaar met de GR3 terug op de platenspelermarkt


Sinan Kökbugur | 03 oktober 2024 | Fotografie Fabrikant | Goldring

Het Britse Goldring bouwt de laatste twintig jaar vooral draaitafelelementen. Met de lancering van draaitafel GR3 komt het merk weer terug op de draaitafelmarkt. Volgens de fabrikant biedt de GR3 eersteklas mix van audiofiele klasse en gebruiksvriendelijk gemak.

Goldring GR3

Goldring’s GR3 markeert de terugkeer voor Goldring in de draaitafelmarkt. De GR3 is ontwikkeld in samenwerking met een niet nader genoemde gerenommeerde Britse hififabrikant en is uitgerust met het meermaals bekroonde Goldring E3 MM-element, dat echte plug-and-play functionaliteit biedt. De ingebouwde phono-versterker zorgt voor naadloze compatibiliteit met elke versterker of actieve luidspreker, waardoor het een ideale metgezel is voor producten van zusterbedrijf Q Acoustics, zoals de bekroonde M20 en M40 actieve stereoluidsprekers.

Daarnaast wordt GR3 geleverd met een keuze aan hoogwaardige interconnects van Goldring's andere wereldberoemde zustermerk QED en dat zorgt voor een krachtige verbinding en geluidskwaliteit. Goldring biedt de keuze uit een 1,5 m phono-naar-phono-kabel of een 3 m phono-naar-3,5 mm-kabel van QED.

Het Goldring E3 MM-element is vooraf geïnstalleerd en perfect uitgelijnd op de toonarm van de GR3-toonarm en biedt een uitgebalanceerde, verfijnde en dynamische sonische prestatie. Het draaiplateau van de GR3 is gemaakt van van fenolhars: ontworpen om het vliegwieleffect te maximaliseren. Door het grootste deel van zijn aanzienlijke massa aan de buitenkant van de rotatie te verdelen, wordt de traagheid vergroot en worden snelheidsvariaties onderdrukt.

Het chassis is hoogglans zwart afgewerkt. Een plexiglas stofkap wordt meegeleverd.

Goldring E3 MM-element

De E3 combineert volgens de makers plug-and-play eenvoud met compromisloze audioprestaties en wordt geleverd met voorgemonteerde en vooraf afgestelde onderdelen voor de GR3-toonarm. Hij beschikt over een stijve en lichtgewicht aluminium cantilever die nauwkeurige tracking, meer detail en minder vervorming biedt, terwijl een 'dual magnet'-generator zorgt voor authentieke reproductie, betere kanaalscheiding en een muzikaler geluidsbeeld. Ontworpen en ontwikkeld in het Verenigd Koninkrijk, zorgen micro-aanpassingen tijdens de productie voor consistente en geruststellende prestaties gedurende de hele levensduur van het product.

Goldring GR3: prijs en leveringisnformatie

De Goldring GR3 draaitafel gaat voor net geen 900 euro over de toonbank.