Marantz Link 10n: vlaggenschip voorversterker met analoge en digitale ingangen en Heos streaming


Sinan Kökbugur | 24 september 2024 | Fotografie Fabrikant | Marantz

De Japanse audiofabrikant Marantz heeft onlangs een nieuwe generatie vlaggenschip stereocomponenten onthuld. Het eerste toestel was de Model 10, een geïntegreerde versterker met louter analoge schakelingen en een voorbeeldige bouwkwaliteit. Het tweede lid van de 10-serie is de Marantz Link 10n, een voorversterker met analoge en digitale ingangen en het complete Heos streaming-platform aan boord. Later zal ook de SACD 10 nog volgen.

Marantz Link 10n: voorversterker, DA-converter, Heos netwerkspeler

De Marantz Link 10n is een voorversterker met een geïntegreerde digitale audiospeler, gebouwd met de geavanceerde fabriekseigen technologieën. Dit omvat o.a. de HDAM- en Marantz Musical Mastering-versterkermodules, die verder zijn verfijnd in de nieuwe 10-serie. De Link 10n heeft een volledig gebalanceerd ontwerp, met zowel analoge als digitale ingangen, aangevuld met een groot, levendig OLED-scherm met hoge resolutie. Met Heos-ondersteuning kunnen gebruikers genieten van een breed scala aan streamingdiensten en technologieën. Bovendien is het elegante aluminium chassis een eerbetoon aan de klassieke erfenis van Marantz en presenteert het een eigentijdse esthetiek.

De Marantz Link 10n is voorzien van een DA-converter. Het gebruik daarvan is niet verplicht want de Link 10n heeft ook digitale uitgangen. Voorts heeft Marantz digitale ingangen geplaatst ter aansluiting van een digitale bron, zoals een CD-loopwerk, computer of een netwerkspeler. Aan het analoge deel is veel aandacht besteed. De ingebouwde phono-versterker kan zowel voor MM-elementen als MC-elementen worden gebruikt. Ten slotte, een televisie kan worden aangesloten op de HDMI-ingang.

De bouwkwaliteit is onberispelijk volgens de fabrikant. De Link 10n beschikt over een drielaags koperbekleed aluminium chassis, aangepaste meerlaagse printplaten, geïsoleerde subchassis en HDAM-modules. De beste apparatuur van Marantz wordt vervaardigd in de eigen Shirakawa Audio Works fabriek van het bedrijf in Japan. De productie van de Link 10n vereist volgens de makers een uitzonderlijke aandacht voor detail, die wordt geleverd door Shirakawa Audio Works. Een essentieel aspect van het bereiken van de hoogste kwaliteit is de nauwe samenwerking tussen de ontwerp- en productieteams, die allemaal in dezelfde faciliteit werken.

De Marantz LINK 10n wordt aangeboden in twee elegante afwerkingen, t.w. Marantz Black en Marantz Champagne. De levering gaat binnenkort beginnen. Wij hebben nog geen prijs voor de Benelux vernomen.