(Gesponsord artikel)

iEar' Stelt Samen: Focal & Naim


Redactie HiFi.nl | 17 december 2012 | Fotografie PHOTO40 | Focal

In de rubriek De Specialist Stelt Samen vragen we hifi-dealers om voor onze lezers in de luisterruimte een bijzondere set bij elkaar te zetten, en de verschillende keuzes toe te lichten om liefhebbers warm te krijgen zelf eens te gaan luisteren.

Voor de tweede december-editie van onze rubriek bleven we wat dichter bij huis, en konden we bij iEar' terecht voor een muzikale set geïnspireerd door een eerdere show van de Tilburgse speciaalzaak.

"Onlangs hadden we de Focal & Naim Driedaagse", vertelt Freek van Ham, "met een demonstratie van de topset Focal Stella Utopia op de topmodellen Naim Electronica." Het verslag van het evenement rond de twee merken lees je hier. "Gedurende deze dagen hadden we de combinatie Nain SuperUniti met de Focal Electra 1008 BE speakers in de grote centrale winkelruimte bij ons opgesteld. En de vele reacties over de klank van die set waren super-positief." Why change a winning team, dachten ze vervolgen bij iEar'.

De Set

"We hebben de set daarna eens wat grondiger beluisterd in onze luisterruimtes," gaat Freek verder, "en raakten zelf alleen maar enthousiaster. De Naim SuperUniti is een wolf in schaapskleren; een heel compact ogend apparaat met een verschikkelijk goede muzikale prestatie, vanwege zijn idioot goede versterker."

Daarnaast is er een topstreamer ingebouwd, met de Naim App voorzien van de laatste gadgets. "Veel meer heeft de hedendaagse luisteraar niet nodig."

Dan de Focal Electra 1008 BE speakers; "Een high end-monitorluidspreker, die de concurrentie met een duizend euro duurdere monitor gemakkelijk aankan. Het erg bijzondere van deze luidspreker zijn de gepatenteerde Focal luidsprekertechnieken als de Beryllium tweeter en de W-conus."

"Een topset hoeft niet moeilijk te zijn," zo besluit Freek, "en hoeft ook niet extreem veel geld te kosten. Dit is een ideale Focal & Naim-combinatie, die we graag aan je voorstellen." Uiteraard zijn er meerdere combinaties van deze twee merken mogelijk, én beluisterbaar bij iEar’. Schuw dus niet voor een van de laatste luistersessies van 2012 richting Tilburg te komen!

Focal & Naim bij iEar'
Naim SuperUniti; €4.550,-
Focal Electra 1008 BE; €1.699,- per stuk

iEar’ | Ultimate sound and vision
St. Ceciliastraat 28
5038 HA  Tilburg
013-5443510 | iear@iear.nl | www.iear.nl | Special Page

Lees ook onze Hi-Visit bij iEar' eerder dit jaar