Angstrom ZIA 100 nieuw

828 x bekeken | geplaatst op 17 april 2024

€ 6.750,-



kenmerken

Merk Angstrom
Categorie Stereo versterker
Type ZIA 100
Serienummer xxxx
Conditie Als nieuw
Bouwjaar 2023
Geplaatst op 17-04-2024

Beschrijving


Angstrom is een Italiaanse firma bekend om zijn compromisloze lijn aan voor-en-eindversterkers, phono/headphone versterkers en DA/-converters. De Zenith lijn is waar deze integrated zich in bevindt en is qua topologie en component gebruik afgeleid van de duurdere Stella lijn. De versterker levert 50 watt in pure klasse A aan 8 Ohm en verdubbeld zijn vermogen naar 100 watt aan 4 Ohm. Het is een hybride versterker met 4 stuurbuizen per kanaal. De versterker is zwaar; met zo`n 33 kilo is dit een heavyweight. Dat komt o.a door de vier transformatoren welke ondergebracht zijn in drie afzonderlijke compartimenten. Zo worden de Led`s, relais en VU-meters afzonderlijk gevoed vanuit een transformator, de stuurbuizen en eindversterkers hebben ieder een onafhankelijke voeding. We zouden de MOSFET voeding een mono-mono ontwerp kunnen noemen. Een voeding per kanaal en een voeding voor de MOSFET`s.

Uniek in zo verre is de variable gain regelaar. Hiermee stel je de versterkingsfactor in. Spelen we dus met hooggevoelige luidspreker of juist met een hele lage gevoeligheid zoals het geval is met bijvoorbeeld de Magico A1 (84db!), dan is het handig om de gain aan te passen. De Magico A1 heeft baat bij een progressievere gain instelling zodat we een fraaie balans krijgen tussen enerzijds energie en dynamiek maar waar ook de rust, gloed en kleur van instrumenten goed weergegeven worden. Niet bedoeld om hiermee continu bezig te zijn maar wel een hele handige feature.

De versterker wordt geleverd in de originele verpakking en met accessoires zoals een afstandbediening. De versterker is af fabriek voorzien van gepaarde buizen en verzegeld met een label.

Deze schitterde versterker zal u versteld doen staan van prestaties. Hij is krachtig, detailrijk en overspoeld u met een level aan klankschakeringen zoals u niet eerder hoorde.

Mail of bel als u meer informatie wilt over deze Angstrom.

Nieuwprijs: € 9.900.-
Nu voor: € 6.750

Aanbieder


AudioXperience
Open op afspraak
Spegelt 66
5674 CD Nuenen




EDITORS' CHOICE