Waterfall Audio lanceert productlijn Niagara XT op ISE 2024

Waterfall Audio is een Franse luidsprekerfabrikant die zeer onderscheidende luidsprekers maakt. Immers, een behuizing van transparant kleurloos glas mag je zonder voorbehoud “zeer onderscheidend” noemen. Op de ISE 2024 zal het Franse bedrijf de nieuwe Niagara XT productlijn presenteren.

Waterfall Audio Niagara XT: luidsprekers waar je doorheen kunt kijken

Voor ISE 2024 plant het in Frankrijk gevestigde Waterfall Audio de lancering van een nieuwe reeks exclusieve glazen luidsprekers. De Franse luidsprekerspecialist uit Carcès en Provence viert de 20e editie van de systeemintegratieshow (ISE) met de lancering van de Niagara XT-reeks glazen luidsprekers voor luxe residentiële projecten.

Waterfall Audio is een Frans bedrijf dat in 1996 werd opgericht door Cedric Aubriot, de huidige CEO. Vanaf het begin positioneerde Waterfall zich in de markt met zijn innovatieve concept van een luidspreker van glas. De marketing en verkoop van de eerste producten startten in november 1999, na vier jaar intensief onderzoek en ontwikkeling. Waterfall Audio is nauw verbonden met Atohm, een Frans bedrijf opgericht door Thierry Comte, en een gerenommeerde fabrikant van driver- en luidsprekerkits in de buurt van Besançon.

Glas is wel even iets anders dan hout, MDF, spaanplaat of aluminium. Met behulp van zeer geavanceerde productieprocessen voor het snijden van glas met een precisie van bijna 100 micron, beheerst Waterfall Audio inmiddels de kunst van het bewerken en assembleren van glas tot in de puntjes. In de loop van de ontwikkeling van zijn gepatenteerde technologieën, waaronder Acoustic Damping Tube en Heatstream, heeft Waterfall met succes de steun gekregen van vijf verschillende nationale innovatieprogramma's (BPI, OSEO, ANVAR). De werkelijk unieke producten vonden vooral belangstelling voor de markt voor integratie van luxe woningen. De luidsprekers die in Frankrijk worden verkocht via een netwerk van gespecialiseerde dealers, zijn nu verkrijgbaar in meer dan vijftig landen voor de hifi- en installatiemarkten.

“Klanten installeren onze glazen luidsprekers sinds 1999 in gebouwen over de hele wereld,” aldus het commentaar Cedric Aubriot, CEO en oprichter van Waterfall Audio. “Het combineren van hoogwaardige audioprestaties en verbluffende esthetiek is altijd de kern geweest van wat we doen. Ons nieuwe productassortiment tilt de mogelijkheden van wat een luidspreker kan bereiken naar een hoger niveau. We zijn enorm enthousiast om de Niagara XT-luidsprekers op de ISE te lanceren, samen met een aantal andere nieuwe en bestaande audioproducten.”

Voor het overige is nog geen technische informatie voorhanden. Lees onze recensie over de luidsprekers van Waterfall Audio om een indruk te krijgen over hoe glazen luidsprekers klinken.


EDITORS' CHOICE