NIEUWSAurender

Aurender MC10: zeer nauwkeurige masterclock

Aurender heeft een nieuwe masterclock gelanceerd genaamd MC10 die volgens de ontwerpers de prestaties van de MC20 behoudt maar tegen een veel toegankelijker prijsniveau. Aurender heeft dit bereikt door de dubbele OCXO-wordclock modules en bijbehorende interfacetechnologie te verwijderen, die goed beschouwd alleen effectief werken met een uiterst beperkt aantal DA-converters van het Britse dCS. De eerste leveringen van de MC10 zullen plaatsvinden in de loop van juli 2023.

Aurender MC10

De MC10 heeft dezelfde op een Rubidium-module gebaseerde 10 MHz hoofdklokgenerator, voedingsstructuur en trillingsdemping van de MC20. Aan boord van de MC10 zijn 4 x 10 MHz masterclock uitgangen, waaronder 2 x 75 Ohm en 2 x 50 Ohm. Deze configuratie van uitgangen past goed bij geselecteerde DA-converters, wordclocks en modellen van Aurender met een klokingang (N20, N30SA, W20/SE en AP20). Het aansluiten van een kloksignaaluitgang van de MC10 op een streamer van Aurender kan de prestaties van de toch al zeer lage jitter digitale audio-uitgang van de streamer aanzienlijk verbeteren.

Aurender MC10: 10 MHz Rubidium klokmodule

De Rubidium-klokmodule die in de MC10 wordt gebruikt, is een uitzonderlijk stabiel en nauwkeurig ontwerp dat zorgt voor een nieuw laag niveau van faseruis en jitter. De onberispelijke prestaties leveren een nieuw niveau van levendige helderheid met een driedimensionale breedte, diepte en hoogte van het geluidsveld dat het creëert. De vermindering van jitter en faseruis verwijdert elk spoor van  wat Aurender noemt “digitale schittering” en geeft in plaats daarvan analoge warmte en natuurlijkheid aan elke digitale audiobron.

De MC10 is compatibel met elk digitaal broncomponent van Aurender met een Clock Input. Dit zijn de modellen N20, W20, W20SE, N30SA en AP20. Sluit MC10 aan op een Aurender-bron en een DA-converter met 10 MHz klokingang voor maximaal voordeel.

Aurender MC10: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe MC10 komt in de loop van juli voor levering beschikbaar en zal voor 17.500 euro over de toonbank gaan.

MERK

EDITORS' CHOICE