NIEUWSMagico

Magico S5 en Q7 naar Nederland

Redactie HiFi.nl | 14 juli 2012 | Magico

Ook al is het merk nog vrij jong, het Amerikaanse Magico is in staat gebleken om in een relatief kort tijdsbestek van enkele jaren grote stappen te zetten op de wereldmarkt. 

Na de ‘houten’ M-serie modellen maakte Magico met de introductie van nieuwe Q-serie, met zijn volledig uit aluminiumpanelen vervaardigde behuizing en de geheel in eigen huis ontwikkelde luidsprekerunits, opnieuw een flinke sprong. Deze weergevers presteren en klinken dermate goed en realistisch, dat het merk over veel internationale erkenning kon rekenen. We plaatsten er enkele maanden terug nog een recensie over, uit de eerste Music Emotion van 2012. 

Wat is dan de volgende stap? Op die vraag heeft Magico onlangs in één keer een uiterst compleet antwoord weten te geven, zo meldt importeur Symphony Audio, en wel in de vorm van het forse, maar toch ook sierlijk vormgeven en vooral uiterst compromisloze 4-weg Q7 model. "Een absolute droomweergever zonder weerga en een model waar het ontwerpteam bestaande uit Magico eigenaar Alon Wolf en zijn technische rechterhand Yair Tamman, echt alles voor uit de kast hebben getrokken om een absoluut statement neer te zetten. Wat te denken van een gewicht van maar liefst 340 kilo, een frequentiebereik van 20 Hz tot 50 kHz en bijna manshoge afmetingen (152 cm hoog, 38 cm breed en 81 cm diep). Minstens zo tot de verbeelding sprekend is het prachtig hoge rendement van 94 dB en een aanbevolen vermogen van 50 tot 1200 Watt! Kortom, deze Q7 is een echte ‘über’ luidspreker en in staat tot een absoluut spraakmakend en ‘mindblowing’ realiteitsniveau."

De Q7 in Las Vegas ((c) Stereophile.com)

Naast de `compromisloze` en vooral ook buitengewoon kostbare Q-serie, heeft de in het Amerikaanse Berkeley gesitueerde fabrikant besloten om een gloednieuwe en wat minder extreem geprijsde modellenreeks op de markt te brengen. Wel met gebruikmaking van zoveel mogelijk dezelfde technieken, materiaalgebruik en dezelfde hoge bouwkwaliteit, maar anderzijds toch ook weer heel anders van vormgeving en opbouw en daardoor geheel op zichzelf staand. Het eerste model uit deze nieuwe reeks is de onlangs uitgebrachte Magico S5: "een luidsprekersysteem dat al bij de allereerste aanblik de harten sneller zal doen kloppen, want wederom zijn Alon Wolf en zijn team er in geslaagd om iets daadwerkelijk bijzonders op de markt te zetten. Mede wegens kostentechnische aspecten, want de Q-serie kastconstructie is verfoeiend kostbaar, is de S5 voorzien van een fraaie gebogen, geextrudeerde aluminium behuizing van 1,25 cm dik met uitgebreide onderhuidse ‘bracing’. Niet alleen is hierdoor een totaal ander uiterlijk ontstaan, maar mede door de ruime keuze uit zijdeglans en hoogglans lakken is het voor de allereerste keer mogelijk om een Magico weergever ook visueel perfect op uw interieur af te stemmen!"

De S5 in Las Vegas ((c) Stereophile.com)

Ondanks dat de S-serie onder de Q-serie is geplaatst, is er beslist geen sprake van een uitgekleed ontwerp. Integendeel zelfs, want een gewicht van 86 kilo kan nog steeds als zeer bovengemiddeld worden aangemerkt. Voeg daarbij het frequentiebereik van 22 tot 50 kHz en kastafmetingen van 122 cm hoog, 35 cm breed en 38 cm diep en ook bij deze nieuweling is er sprake van een fors ontwerp. Maar door de ronde behuizing en vooral de vele prachtig gekozen laktinten, laat de S5 zich in werkelijkheid toch naadloos in vele interieurs integreren.

"Wij van Symphony Audio Import en onze Nederlandse dealers zijn natuurlijk bijzonder trots op deze baanbrekende nieuwe ontwerpen en willen u dan ook graag kennis met deze prachtige producten laten maken. De S5 kunt u inmiddels beluisteren bij Concerto Audio in Amsterdam en Rhapsody Sound + Vision in Hilversum, terwijl de Q7 binnenkort bij enkel de laatstgenoemde dealer is te bewonderen."

Voor de desbetreffende dealeradressen en alle achterliggende productinformatie kun je op de website van importeur Symphony Audio terecht (of mail info@symphonyaudioimport.com), of kijk eens op de Special Pages van Concerto Audio en Rhapsody Sound + Vision

MERK

EDITORS' CHOICE