NIEUWSMeridian

Meridian introduceert nieuwe Audio Core en luidsprekerset

Redactie HiFi.nl | 30 januari 2012 | Meridian

Meridian heeft op de Consumer Electronics Show in Las Vegas twee nieuwe producten geïntroduceerd: de Reference Audio Core 818 en de nieuwe actieve DSP luidsprekerset: de M6. Morgenavond in Amsterdam volgt de Europese introductie, waar HiFi.nl ook aanwezig zal zijn. 

De Reference Audio Core 818 is de nieuwe aanwinst voor de 800 Reference Series. Het concept van de Audio Core weet de aansluitmogelijkheden van een high-end voorversterker te combineren met een reeks eigen technologieën. Naast de externe connectiviteit kan de 818 tevens communiceren via de interne Sooloos voorziening met alle Sooloos Digital Media componenten.

Het volledig digitale systeem wordt aangesloten via SpeakerLink verbindingen (CAT5). Instellingen van het gehele systeem kunnen plaatsvinden via de 818 Reference Audio Core.

Dan is er nog de DSP luidsprekerset, de M6. Het nieuwe ontwerp zorgt ervoor dat de geluidsdruk gelijkmatig over de ruimte wordt verdeeld. Nieuw is de implementatie van een interne subwoofer die neerwaarts straalt.

Meridian vertelt: “De DSP technologie en de aangepaste versterking, 100W + 150W, laten de luidsprekerunits optimaal presteren en geven het systeem coherentie. De ranke behuizing van de M6 heeft een zeer starre behuizing, waardoor gemak en autoriteit sleutelwoorden zijn geworden.”

De 818 en M6 zijn vanaf medio maart leverbaar. 


EDITORS' CHOICE