NIEUWSMeridian

Viertron op AV-NU 2011


Redactie HiFi.nl | 26 oktober 2011 | Meridian

Zoals aangekondigd zal deze week bij HiFi.nl vooral in het teken staan van het afgelopen showweekend. We brengen van AV-NU en X-fi complete sfeerverslagen, en zullen ook artikeltjes plaatsen van de individuele merken en importeurs die we in het Beatrixgebouw vanaf onze eigen stand bezocht hebben. Een van die importeurs is Viertron, waar we een aantal merken van uit zullen lichten. 

Viertron was achterin de expozaal te vinden, waar de importeur een riante stand ingericht had voor de verschillende merken die tot haar aanbod horen. Wat daarbij natuurlijk direct opviel, was de stijlvolle Range Rover die een aantal vierkante meter van de stand innam. We twitterden vanaf de show al snel een foto`tje, maar op HiFi.nl vond je natuurlijk eerder al een uitgebreide bespreking van deze high-end samenwerking. 

Range Rover met Meridian hifi systeem (PHOTO40)

Het carfi systeem van Meridian was uiteraard niet het enige dat er van het Britse topmerk opgesteld stond. Zo vond je er ook de Meridian Sooloos, waarop het digitale mediasysteem Audio Core 200 werd geïntroduceerd, en de draagbare M80. Ook Musical Fidelity was van de partij, met de stijlvolle zwarte M1 CLiC - een EISA Award winnende netwerkspeler.

Meridian Sooloos (PHOTO40)

Verder op de stand: de introductie van het nieuwe en volledig Nederlandse audiomerk PIOSound. Een aantal van de bijzondere platte luidsprekers stond opgesteld voor een eerste indruk, maar een paar verdiepingen hoger werd ook een luisterruimte ingericht om de bezoekers met deze primeur kennis te laten maken. Daar kon je luisteren naar de Eagle en de Falcon, waar je op deze website meer over kunt lezen. 

Het Nederlandse PIOSound (PHOTO40)

Tot slot kwamen we onderstaande, afgelopen zomer geïntroduceerde Colorfly Pocket Hifi C4 Pro tegen, de `MP3-speler` die eigenlijk niet zo genoemd mag worden; het apparaatje speelt alle denkbare digitale formaten, van MP3 tot lossless FLAC bestanden. Daarnaast kan hij ingezet worden als volwaardige DAC in een volledig hifi systeem. 

Colorfly Pocket Hifi C4 Pro (PHOTO40)

EDITORS' CHOICE