NIEUWSNuforce

NuForce verbetert Oppo Blu-ray speler

Redactie HiFi.nl | 02 december 2009 | Nuforce

NuForce heeft de BDP-83 Blu-ray speler van Oppo onder handen genomen en flink verbeterd qua geluidsweergave.

De BDP-83SE NuForce Edition is uitgebreid met een extra audiofiele opbouw. Omdat de al luxere Dac in de originele SE versie van deze speler een stuk hoogwaardiger was ten opzichte van de standaard dac in de `gewone` BDP-83 hoefde NuForce alleen maar een verbetering aan te brengen in het analoge gedeelte van de speler.

De Dac`s die zijn gebruikt in de BDP-83SE zijn erg hoogwaardig. Er zitten vier dedicated stereo ESS Sabre32 omzetters in deze speler, die elk één van de 7.1 kanalen aansturen. Door kritisch te kijken naar de analoge signaaldoorvoer en deze waar nodig te vervangen door hoogwaardige componenten. Ook het voedingsgedeelte voor de analoge audiocomponenten is gewijzigd bij deze NuForce Edition. De upgrade gaat dus voornamelijk over de acht analoge cinch-aansluitingen, omdat via HDMI of bij de digitale aansluitingen de DAC en de upgrades dus omzeild worden.

Prijs en leverbaarheid

De Oppo BDP-83SE NuForce Edition is leverbaar in zwart en speelt naast Blu-ray ook nog cd, sacd, dvd, dvd-audio en BD Audio af. Importeur Crusade Audio verwacht de verbeterde speler deze maand nog te kunnen leveren voor ongeveer 1145 euro.

Bron: NuForce/ Crusade Audio


EDITORS' CHOICE