MERK

M&K Sound

Over M&K Sound

Terwijl andere fabrikanten audio-dinosaurussen bouwden in de vorm van dozen ter grootte van een doodskist, liep M&K in 1976 voorop met s werelds eerste satelliet-/subwoofersysteem, David & Goliath. Het jaar daarop introduceerde M&K Sound de Volkswoofer, s werelds eerste subwoofer met een ingebouwde, speciale eindversterker.

De reis begon in 1973, toen Walter Becker van Steely Dan M&K Sound opdracht gaf een studioreferentiesubwoofer en monitoringsysteem te ontwerpen voor de Pretzel Logic LP-mixsessies. Het resultaat was s werelds eerste gebalanceerde dual-drive subwoofer en Pretzel Logic werd een miljoen verkochte Top Tien-hit en een van de 500 beste albums aller tijden van Rolling Stone magazine. M&K Sound combineerde expertise op het gebied van het opnemen van livemuziek (RealTime Records) en luidsprekerontwerp, daarbij sterk puttend uit de onderzoeks- en akoestische achtergrond van Dr. Lester Field, die bij Bell Telephone Research Laboratories had gewerkt en hoogleraar was aan zowel het California Institute of Technology als Stanford University, voordat hij met pensioen ging als Chief Scientist en Vice President of Research bij Hughes Aircraft Corporation.

Door creativiteit, kritisch luisteren en uitgebreide ervaring in live geluidsopname te combineren met wetenschappelijke methodologie en ervaring, werd de basis gelegd voor M&K Sound. Omdat mond-tot-mondreclame zich snel verspreidde in de muziek- en filmindustrie, werden M&K Sound-systemen gemaakt voor toonaangevende studios, evenals thuisinstallaties voor producenten, regisseurs, acteurs en artiesten.

M&K Sound-luidsprekers zijn gekozen voor de ontwikkeling en demonstratie van het baanbrekende Dolby Digital cinema- en home surround-formaat, voor de eerste openbare demonstratie van het Blu-ray Disc-formaat met hoge resolutie, voor geluidsproductie op Star Wars Episodes I-III en talloze andere bekroonde muziek-, film- en tv-producties. Prominente partijen in de professionele audiowereld - film-, muziek-, mastering- en uitzendstudios - blijven hun levensonderhoud toevertrouwen aan M&K Sound-referentiemonitoren en actieve subwoofers.

FOTO'S