NIEUWSSennheiser

Sennheiser Accentum Plus: draadloze over-ear hoofdtelefoon met ANC

Sennheiser heeft zijn draadloze hoofdtelefoon Accentum die in de herfst van 2023 op de markt is gekomen herzien en aan de hand daarvan de Accentum Plus ontwikkeld en gelanceerd. De Accentum Plus is leverbaar in een witte en zwarte uitvoering met een bijpassende kleur opbergetui.

Sennheiser Accentum Plus

Met vijftig uur luistertijd tussen twee laadbeurten en een geluid dat kan wedijveren met dat van een stabiele, bekabelde verbinding, zou je volgens Sennheiser zelfs vergeten dat de Accentum Plus een draadloze hoofdtelefoon is. De Bluetooth 5.2-hoofdtelefoon legt de nadruk op een buitengewone geluidskwaliteit en een veelzijdige connectiviteit. Hij ondersteunt alle populaire codecs waaronder ook aptX Adaptive.

De Accentum Plus heeft Sennheiser’s eigen dynamische drivers met een diameter van 37 millimeter. De krachtige Adaptive ANC-prestaties zullen zeker in de smaak vallen bij de pendelende forens, omdat de hoofdtelefoon de onderdrukking van omgevingsgeluid constant aanpast aan de veranderingen in de omgeving van de drager. Dit vermindert de voortdurende afleiding drastisch, zodat subtiele details in je content op natuurlijke wijze kunnen doorschemeren, aldus Sennheiser.

Sennheisse Accentum Plus: snel opladen voor het geval dat het nodig zou zijn

De Accentum Plus heeft niet alleen een lange afspeeltijd maar ook een snellaadfunctie waarmee circa tien minuten laden vijf uur extra luistertijd toevoegt. Dankzij de meegeleverde USB-C kabel kan de luisteraar tijdens het laden ook muziek luisteren vanaf een audiotoestel dat compatibel is met deze klasse zoals een laptop: de hoofdtelefoon wordt omgevormd tot een audio-interface voor contentconsumptie en zelfs spraakcommunicatie.

De batterijduur van vijftig uur vergroot de tijd tussen twee laadbeurten nog verder. Dat maakt dat het maximale aantal laadcycli over de gehele levensduur van de hoofdtelefoonbatterij veel later bereikt wordt, waardoor het elektronisch afval beperkt wordt, geheel in lijn met Sennheisers engagement op vlak van duurzaamheid.

Sennheiser Accentum Plus: bediening

De Accentum Plus kan op twee manieren bediend worden dankzij een intuïtief touchscreen en bijhorende app die op gebarenbediening reageren: het vertrouwde tikken en swipen controleert de luisterlevels, draadloze mediabediening en transparantiemodus zodat je je handen op het toestel kunt houden, of het volledig kunt opbergen.

Een oorschelp met aanraakfunctie, zoals die ook gebruikt wordt in de vlaggenschipserie Momentum, biedt een directe bediening van de functies, zonder dat je naar knoppen moet zoeken of in de menu’s moet duiken. Voor intensieve gebruikers zorgen de automatische windreductie en instelbare zijtonen ervoor dat telefoongesprekken natuurlijk en vrij van storingen blijven.

 


Multipoint-connectiviteit garandeert een naadloze overschakeling van de actieve draadloze verbinding van het ene Bluetooth-toestel naar het andere, zonder dat je ze opnieuw moet koppelen.

 

De Smart Control-app kunnen Bluetooth-verbindingen worden beheert, de vijfbands equalizer verkend en een waaier aan audiospecifieke functies worden ingesteld. Dit alles wordt voorgesteld via een verrassend eenvoudige visuele gebruikersinterface die perfect past in je zak. Smart Control biedt gebruikers ook de mogelijkheid om persoonlijke presets op te slaan: perfect voor wanneer je smartphoneplatform of luistergewoontes veranderen.

Sennheiser Accentum Plus: comfortabele pasvorm

De Accentum Plus is een comfortabele over-ear hoofdtelefoon. De voering van de oorschelp en hoofdband passen zich aan de contouren van de drager aan en bieden met hun zachte druk een geruststellende stabiliteit. En tijdens al die momenten waarop draadloos luisteren niet toegelaten is, kan je gebruikmaken van een meegeleverde audiokabel met 3,5 millimeter jackplug, die je kunt aansluiten op entertainmentsystemen aan boord van het vliegtuig of andere hoofdtelefoonuitgangen.

De Accentum Plus kan plat worden opgevouwen en wordt geleverd met een beschermende opberghoes met rits waar ook alle accessoires in opgeborgen kunnen worden.

Sennheiser Acentum Plus: prijs en leveringsinformatie

De Accentum Plus is verkrijgbaar in zwart en wit. De adviesprijs is 230 euro.


EDITORS' CHOICE