Monitor Audio Silver 100 Limited Edition in levenden lijve op Noir et Blanc Brussels Hifi

We zijn op zaterdag 5 en zondag 6 november beide dagen op de eerste editie van de Noir et Blanc Brussels Hifi Show te vinden, een ambitieus tweedaags evenement van de gelijknamige audiospeciaalzaak. Het is de grootste audioshow die Noir et Blanc tot nu toe organiseerde met maar liefst twintig verschillende demoruimtes. We brengen komende week uitgebreid verslag van de hand van Edouard Hendrix, in zowel Nederlands als Frans, maar willen vanaf de showvloer alvast wat dingen delen die ons zijn opgevallen. Waaronder: de bijzondere Silver 100 Limited Edition van Monitor Audio.

Monitor Audio Silver 100 Limited Edition

De Monitor Audio Silver 100 Limited Edition werd voor het eerst onthuld in München, op de beursvloer van High End. Daar zijn we de special editions ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van het Britse merk al tegengekomen, maar in Brussel zal het voor verreweg de meeste bezoekers de eerste kennismaken geweest zijn met de fraaie groene monitoren.

Maar wacht eens, groen? Jazeker, Silver is namelijk de naam van de serie, en slaat niet op de afwerking. Verwacht dus geen zilveren speakers, maar een uitvoering die heel mooi 'Heritage Green' heet. De Gold C-CAM woofer is geanodiseerd en ieder paar luidsprekers krijgt een unieke serienummer. En daar zijn ze bij onze gastheren heel blij mee, want ze hebben -op speciaal verzoek- nummertje 50 gekregen, met certificate and all.

Klankmatig is de Limited Edition, die 1.300 euro kost, ongewijzigd in vergelijking met het gewone model.

In de ruimte van Monitor Audio in samenwerking met Transtel Sabima kun je daarnaast genieten van een opstelling van een aantal platenspelers van Transrotor in combinatie met de Leema Acoustic Constellation serie in een Custom Design Milan Hifi rack. Ook zijn er de nieuwste modellen van REVO en Geneva. Maar daar komen we allemaal in het uitgebreide verslag nog wel op terug. 

Je kunt natuurlijk ook zélf komen kijken. De Noir et Blanc Show is op zaterdag 5 en zondag 6 november van 10.00 tot 18.00 uur te bezoeken. Het evenement is gratis, de parking ook, en de koffie staat klaar!

Kijk voor meer info op de website, of ons overzicht.


EDITORS' CHOICE