NIEUWSKlipsch

Klipsch ProMedia Heritage 2.1: compacte luidsprekers in retrostijl

De Amerikaanse luidsprekerbouwer Klipsch heeft de ProMedia Heritage 2.1 Set uitgebracht. De ProMedia Heritage bestaat uit een subwoofer en twee satellietluidsprekers. Het ontwerp doet sterk aan vroeger denken. De subwoofer zorgt voor een krachtig geluid en een enorme dynamiek.

Klipsch ProMedia Heritage 2.1:

Ongeveer een jaar geleden heeft Klipsch het ProMedia 2.1 BT systeem uitgebracht. De nieuwe ProMedia Heritage 2.1 lijkt een beetje hetzelfde functiepakket te hebben maar dan in een retroverpakking die leunt op het ontwerp van veel van de grotere modellen van Klipsch.

De Klipsch ProMedia Heritage 2.1 wordt gepresenteerd als de ideale geïntegreerde geluidsoplossing voor iedereen die groots geluid en echt retro design wil in een kleine ruimte. Dankzij Bluetooth-technologie kan het systeem draadloos worden verbonden met elke Bluetooth-zender, zoals een computer, smartphone of tablet. Via een analoge cinch-ingang kunnen signalen voor andere bronapparaten worden weergegeven.

Het luidsprekersysteem met geïntegreerde versterkers is bijzonder eenvoudig te installeren. Alle elektronica zit in de actieve subwoofer, dus ook de versterkers voor de satellietluidsprekers. De meegeleverde IR-afstandsbediening wordt gebruikt om de ingang te selecteren, regelt het volume en de intensiteit van de subwoofer. Een mute-functie, afspelen en pauzeren met Bluetooth en het selecteren van de nachtmodus zijn er ook mee mogelijk.

De Klipsch ProMedia Heritage 2.1 kunnen op een bureau worden gezet aan weerszijden van een computerscherm, maar het systeem kan ook worden ingezet om het geluid van een televisie weer te geven.

Elke satelliet heeft een drie inch lange slag middentoner/woofer en een één inch soft dome tweeter. Deze laatste speelt op een Tractrix-hoorn, een door Klipsch gepatenteerde technologie die zorgt voor een ongeëvenaarde dynamiek en vloeiende hoge tonen in veel legendarische luidsprekersystemen. De driver van de subwoofer heeft een diameter van 21 centimeter en zit in een basreflex behuizing, die is gemaakt van MDF.

Klipsch geeft een frequentiebereik op van 29 Hz tot 20 kHz.

Klipsch ProMedia Heritage 2.1: prijs en leveringsinformatie

De koper kan kiezen uit een Black Ash of walnoothouten uitvoering. Op een Duitstalige website zagen wij een prijs van net geen 400 euro staan.

MERK

EDITORS' CHOICE