NIEUWSAstell&Kern

Astell & Kern AK UW100: debuut van volledig draadloze in-ear hoofdtelefoon

Astell & Kern heeft zijn eerste volledig draadloze in-ear hoofdtelefoon op de markt gebracht. De AK UW100 is voorzien van een 32-bit DAC-chip van AKM en ondersteuning van de nieuwste draadloze connectiviteitsopties aptX Adaptive en Bluetooth 5.2. De Knowles Balanced Armature drivers maken het hoogwaardige plaatje volgens de fabrikant compleet.

Astell & Kern AK UW100: de eerste volledig draadloze in-ears van A&K

In veel draadloze hoofdtelefoons is de DA-converter geïntegreerd in de Bluetooth-chipset. Dat is niet vreemd o.a. vanwege het streven naar een lager stroomverbruik in plaats van het verbeteren van de geluidskwaliteit. Met zijn aparte en speciale AK4332 32-bit DAC-chip, die samenwerkt met Astell & Kern's eigen AMP-technologie die wordt gebruikt in Digital Audio Players (DAP) van de fabrikant, is de AK UW100 ontworpen voor meer nauwkeurige en dynamische audioprestaties, aldus de fabrikant

De Astell&Kern AK UW100 True Wireless in-ears hebben een hoekig art-deco motief met een vijfhoekige vorm die goed in het oor past en zetten Astell & Kern's kenmerkende en herkenbare 'licht en schaduw'-ontwerptaal voort. De AK UW100 beschikt over Knowles Balanced Armature-drivers, die vanwege de gedetailleerde prestaties zijn gekozen boven het meer gebruikelijke dynamische drivertype.

De aptX Adaptive codec, die tot 24-bit audio met een bitsnelheid van 420kps ondersteunt, past de bitsnelheid aan aan de draadloze omgeving die wordt gebruikt om latentieproblemen te verminderen. Ondersteuning voor de nieuwste Bluetooth 5.2 zorgt voor een groter bereik en een stabielere draadloze verbinding bij het streamen vanaf een compatibel apparaat zoals een Astell & Kern DAP, smartphone, tablet of laptop.

Iedereen die een smartphone gebruikt met Qualcomm True Wireless Stereo Plus zal genieten van een robuustere verbinding tussen beide oordopjes en het compatibele apparaat, een naadloze koppeling tussen beide oordopjes en een lager stroomverbruik.

Astell & Kern: AK UW100: passieve geluidsisolatie

Met een ergonomisch en lichtgewicht ontwerp van de oordopjes, bieden de Astell & Kern AK UW100 True Wireless Earbuds passieve geluidsisolatie (PNI). In tegenstelling tot generieke actieve ruisonderdrukking, die zich concentreert op het blokkeren van laagfrequente ruis, minimaliseert PNI op efficiënte wijze ongewenst omgevingsgeluid in het midden- en hoge bereik.

Als de gebruiker geluiden van buitenaf wil horen, activeert slechts een enkele tik op het linkeroordopje de omgevingsmodus, met de mogelijkheid om eenvoudig te schakelen tussen de vier omgevingsniveaus met behulp van de aanraakbedieningen van het oordopje of via de app.

Astell & Kern: AK UW100: intuïtieve aanraakbediening

Voor eenvoudige bediening onderweg, heeft de AK UW100 aanraakbedieningen voor commando's zoals afspelen, pauzeren, nummer overslaan, volume aanpassen, Ambient-modus activeren, oproepen beantwoorden en stemassistent inschakelen vanaf een compatibel apparaat. Met een eigen iOS- en Android-app kunnen gebruikers ook aanraakbedieningen, omgevingsniveaus en verschillende EQ-instellingen aanpassen.

Astell & Kern AK UW100: accucapaciteit

De accu’s van de oordopjes zouden zes uur muziekplezier moeten geven en er zit nog eens 18 uur capaciteit in de oplaad- en transportdoos, die overigens ook draadloos laden en snel laden ondersteunt. Een oplaadtijd van tien minuten geeft een uur muziekplezier.

Een dubbele microfoonopstelling integreert een spraakcommunicatiepakket (VCP) van spraaktoepassingsspecialist Alango, om een duidelijke spraakkwaliteit te bieden. Deze draadloze oordopjes zijn gebaseerd op speciale Acoustic Echo-Canceller en Noise-Suppressor-technologieën en verminderen op effectieve wijze ruis in verschillende instellingen en omgevingen, waardoor de gespreksstabiliteit altijd wordt gegarandeerd.

Astell & Kern AK UW100: technische specificaties 

  • Type driver: Knowles Balanced Armature
  • DAC-chip: AKM AK4332ECB
  • Bluetooth-versie: 5.2
  • Bluetooth-codec: SBC, AAC, aptX Adaptive
  • Bluetooth-profiel: HFP, A2DP, AVRCP
  • Geluidsdrukniveau (SPL): 94 dB (1 m @ 1 kHz)
  • Oordopjesbediening: capacitieve aanraking
  • Nabijheidssensor: ja
  • Microfoons: twee stuks per oordopje
  • Afspeeltijd: ongeveer zes uur (met oplaaddoos totaal 24 uur)
  • Oplaadpoort: USB-C voor opladen
  • Draadloos opladen: Ja (accessoire voor draadloos opladen van derden vereist)
  • Bedieningsapp: Android- en iOS-versie
  • Firmware-upgrade: OTA (over-the-air)
  • Gewicht: oordopjes: ca. 7 gram, oplaadcassette: ca. 65 gram

 

Astell & Kern AK UW100: prijs en leveringsinformatie

Naast de oplaad- en transportdoos wordt de AK UW100 geleverd met een keuze uit vijf verschillende maten siliconen pasvormen (XS, S, M, L, XL) en een USB-C oplaadkabel. De Astell & Kern AK UW100 gaat voor net geen 300 euro over de toonbank en is verkrijgbaar vanaf april 2022.

MERK

EDITORS' CHOICE