Audio-Technica ATH-CKS50TW: draadloze in-ear hoofdtelefoon met lange speelduur

Het Japanse audiobedrijf Audio-Technica heeft de ATH-CKS50TW aangekondigd, een volledig draadloze in-ear hoofdtelefoon met hifiprestaties en verbeterde laagweergave met Active Noise Cancelling en app-ondersteuning. De ATH-CKS50TW valt met name op door de speelduur van twintig uur met nog eens dertig uur in het opberg- en transportdoosje.

Audio-Technica ATH-CKS50TW

De ATH-CKS50TW is de nieuwste echt draadloze in-ear hoofdtelefoon van Audio-Technica en de eerste die solide akoestische bastechnologie combineert met Active Noise Cancelling (ANC). Door gebruik te maken van drivers met een grote diameter van negen millimeter, levert de hoofdtelefoon volgens de fabrikant diepe en krachtige prestaties, mede dankzij de luchtdichte en stevige pasvorm die de geluidsisolatie verbetert. Dit versterkt de bas verder en voorkomt ook dat de oordopjes uit de oren vallen, ook tijdens het sporten. Met een IPX4-waterdichtheidsclassificatie zijn ze zelfs gebouwd om probleemloos opspattend water uit alle richtingen aan te kunnen.

Voor een volledig meeslepende luisterervaring beschikt de ATH-CKS50TW ook over 360 Reality Audio met behulp van Sony's objectgebaseerde 360 Spatial Sound-technologie.

Voor de allereerste keer heeft Audio-Technica ruisonderdrukking (ANC) opgenomen in een hoofdtelefoon die kan worden geactiveerd met een van de knoppen op de hoofdtelefoon of de Audio-Technica Connect-app. De app stelt gebruikers ook in staat om knopfuncties aan te passen, de doorluistermodus te activeren, de equalizer naar hun smaak aan te passen en zelfs ontbrekende koptelefoons te lokaliseren.

Met tot twintig uur continu afspelen en nog eens dertig uur bij gebruik met de oplaadcase heb je tot vijftig uur afspeelcapaciteit voordat opladen nodig is. Bovendien levert de snellaadoptie 90 minuten afspelen op na een korte 10 minuten opladen.

Elke oortelefoon is uitgerust met een knop om het afspelen te starten en te stoppen, nummers over te slaan en oproepen aan te nemen. Met de 'hear-through'-functie, met een klik op de linkerknop, nemen de ingebouwde microfoons het omgevingsgeluid op en spelen het weer af voor een beter bewustzijn van de omgeving. De ATH-CKS50TW van Audio-Technica kan ook met meer dan één apparaat tegelijk worden gekoppeld, zodat de luisteraar ertussen kan schakelen zonder de verbinding te verbreken.

De hoofdtelefoon maakt gebruik van Qualcomm cVc (clear voice capture) Generation 8.0, die echo onderdrukt en omgevingsgeluid onderdrukt tijdens telefoongesprekken. Een ander ongelooflijk stukje software dat in de ATH-CKS50TW is geïntegreerd, is de Qualcomm TrueWireless Mirroring. Slechts één oortje is rechtstreeks verbonden met het apparaat via Bluetooth 5.2, terwijl het andere oortje het geluid spiegelt. Wanneer de aangesloten oortelefoon is uitgeschakeld, maakt de andere automatisch verbinding met het apparaat. Dit zorgt voor een meer energiebesparende en stabiele werking.

Audio-Technica ATH-CKS50TW: prijs en leveringsinformatie

De Audio-Technica ATH-CKS50TW is nu verkrijgbaar en wordt verkocht voor 169 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE