NIEUWSFiio

FiiO KA3: DA-converter en hoofdtelefoonversterker met het formaat van een USB-stick

Audiomerk FiiO heeft de KA3 aangekondigd, een kleine DA-converter tevens hoofdtelefoonversterker die in elk jas- of broekzak past. De FiiO KA3 lijkt meer op een USB-stick in een behuizing van 56,3 x 20,2 x 12 millimeter met een gewicht van slechts 17,5 gram. Maar binnen deze zwarte aluminium structuur was het mogelijk om een ESS ES9038Q2M DAC-chipset te plaatsen. En de KA3 is betaalbaar.

FiiO KA3: compacte DA-converter en hoofdtelefoonversterker

De nieuwe KA3 van FiiO is in staat muzieksignaal te verwerken tot een resolutie van 32-bit/768 kHz als het gaat om PCM en DSD tot DSD512. Het type signaal wordt aangegeven door een meerkleurige indicatie-LED: blauw geeft PCM-signalen aan met een frequentie van minder dan 48 kHz, groen indiceert meer dan 48 kHz of DSD. De FiiO KA3 is via USB-C verbonden met het bronapparaat. Dat wil zeggen, FiiO KA3 kan worden gekoppeld aan smartphones, tablets, pc of Mac.

Met behulp van de juiste adapter zal de FiiO KA3 ook kunnen werken met een iPhone. In tegenstelling tot Android is het in dit geval echter niet mogelijk om de FiiO Control-app te gebruiken met de mogelijkheid om zeven verschillende soorten filters te selecteren, de balans aan te passen en te kiezen tussen hoge en lage versterking. Het verschijnen van vergelijkbare kansen voor Apple-apparaten is in de toekomst echter niet uitgesloten.

De FiiO KA3 slaagde erin om twee hoofdtelefoonuitgangen tegelijk te huisvesten in de minimale afmetingen: een stereo ongebalanceerde 3,5 mm mini-jack en een gebalanceerde Pentaconn 4,4 mm. DA-conversie komt voor rekening van een ESS ES9038Q2M DAC-chipset.

Het nieuwe product levert 130 mWatt in 32 Ohm ongebalanceerde hoofdtelefoons en 240 mWatt in 32 Ohm gebalanceerde output.

In Azië zal het apparaatje op de markt worden gebracht onder de merknaam Jade Audio. In Europa kost de FiiO KA3 naar verluidt net geen 100 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE