NIEUWSWharfedale

Luidsprekers Denton en Linton van Wharfedale straks ook in zwart eiken verkrijgbaar

De Britse luidsprekerbouwer Wharfedale heeft aangekondigd om een zwart eiken versie van zijn modellen Linton en Denton te zullen gaan uitbrengen. We weten nog niet vanaf wanneer de nieuwe luidsprekers leverbaar zullen zijn en voor welke prijs maar de beschikbare informatie willen we alvast delen met onze lezers.

 Wharfedale Linton en Denton Black Oak

Natuurlijk fineer en goed geluid, de klassieke modellen Denton en Linton van het Britse Wharfedale hebben een nieuwe afwerking gekregen in fraai hout in een diepzwarte kleur. Het Engelse Wharfedale biedt liefhebbers van klassiekers een nieuwe afwerking voor de luidsprekersmodellen Linton Heritage en 85th Denton. De nieuwe afwerking wordt Black Oak genoemd. In beide gevallen wordt natuurlijk fineer als basis gebruikt en de algehele kwaliteit van afwerking voldoet aan de hoogste eisen.

Lees ook onze artikelen over de Wharfedale Linton en Denton.

De lancering  van de 85th Denton valt samen met de verjaardag van Wharfedale, dat is opgericht in 1932. Het ontwerp van de kast oogt bijna identiek aan de eerste modellen in de serie, maar de techniek heeft grote veranderingen ondergaan. Zo is er een innovatieve Kevlar-conus met een stijve basis voor een weergave van lage tonen en middentonen op referentieniveau die de dynamische prestaties in een verscheidenheid aan muziekgenres verbetert.

De bovenkant van het frequentiebereik wordt verwerkt door een zachte stoffen koepel en een high-flux ferrietmagneet. Dit ontwerp helpt harde tonen te verzachten en het algehele geluid van het systeem nog harmonieuzer te maken, aldus Wharfedale. De originele Denton werd gekenmerkt door een warm, rijk en natuurlijk karakter en dit zijn de kwaliteiten die Wharfedale-ingenieurs probeerden te belichamen in de jubileumheruitgave.

We weten nog niet wanneer de nieuwe uitvoering in Black Oak leverbaar zal zijn en voor welke prijs.

MERK

EDITORS' CHOICE