NIEUWS

YN Audio gaat de distributie van de producten van Pilium Audio verzorgen

Het op Griekse mythologie geïnspireerde maar in Bulgarije gevestigde Pilium Audio bouwt vooral zware versterkers en gaat in zijn ontwerpen tot het uiterste om een ultiem realistische weergave van muziek te bereiken. Pilium Audio is nog niet zo bekend in de Benelux, maar daar wil distributeur YN Audio verandering in brengen. Als eerste zullen de honderd kilogram zware geïntegreerde versterker Leonidas en DA-converter Elektra beschikbaar zijn, snel daarna de andere modellen.

Pilium Audio

Pilium Audio is opgericht in 2014 en gevestigd in Bulgarije, maar is naar eigen zeggen in Griekse handen. Dat verklaart de Griekse productnamen die het bedrijf aan zijn producten geeft. Het bedrijf heeft één productlijn, de Divine productlijn, die bestaat uit versterkers en een enkele DA-converter.

“Alle modellen zijn ontworpen vanuit onconventionele ideeën, gebruikmakend van de allerbeste beschikbare technologieën en componenten. Gebouwd zonder compromissen en alles wordt uitvoerig getoetst door intensief luisteren. Het resultaat: een verbluffende resolutie, uitzonderlijk transparant, ongekend organisch en vloeiend met een ronduit sensationele dynamiek. Beleef een opera of live concert met een impact en realisme zoals je nooit eerder in de huiskamer of luisterruimte hebt meegemaakt. Vol van emotie, kleur, leven en alles dat muziek maakt. Levensecht!” aldus de persverklaring van YN Audio.

De Amerikaanse luidsprekerbouwer Magico gebruikt Pilium Audio versterking in hun fabrieksshowroom om de 750.000 euro kostende vloerstaande M9 aan te sturen en grote merken als Kharma en Kaiser Acoustics maken vaak gebruik van Pilium Audio versterking tijdens demo's.

Meer weten? kijk dan op de website van Pilium Audio.

EDITORS' CHOICE