AudioSolutions Virtuoso S: drieweg vloerstaander

De in Litouwen gevestigde luidsprekerbouwer AudioSolutions heeft de vloerstaande Virtuoso S gelanceerd, die verkrijgbaar is in verschillende kleuren. De nieuwe Virtuoso S is een enigszins geminimaliseerde editie van de Virtuoso M die vorig jaar werd gepresenteerd. Ondanks de S van Small is de Virtuoso S 113 centimeter hoog en hij weegt 50 kilogram.

AudioSolutions Virtuoso S: drieweg vloerstaander met regelbare cross-over

Met Virtuoso S presenteert het Litouwse AudioSolutions een nieuw model in de Virtuoso-productlijn die vorig jaar werd gelanceerd. De S staat voor “small” maar dat is een relatieve term. Het is dan wel de kleinste vloerstaander in de Virtuoso-productlijn maar hij weegt 50 kilogram en is 113 centimeter hoog. Het aanzienlijke gewicht wordt verklaard door een speciale constructie van de kast. Volgens het kast-in-een-kast principe wordt de reeds stijve en geïsoleerde binnenmantel ook op een andere buitenmantel gelijmd. Dit heeft een extreem rustige basis gecreëerd voor de twee geplaatste 16,5 centimeter woofers en dit draagt volgens de fabrikant op een buitengewone manier bij aan de strakheid en definitie van de laagweergave.

Daarnaast implementeerde het meesterbrein van AudioSolutions Gediminas Gaudelis verschillende technische aspecten op een zeer individuele manier tijdens de ontwikkeling van de Virtuoso-luidsprekers: bijvoorbeeld de soft dome tweeter van 30 millimeter wordt ondersteund door een bevestiging met een minihoorn. De 13,2 cm middentonenluidspreker gemaakt van speciaal papier bestrijkt het hele gebied van 500 tot 7.000 Hz.

De complexe crossover van de Virtuoso S kan worden aangepast aan persoonlijke voorkeuren, ruimtelijke omstandigheden of specifieke componenteigenschappen en heeft drie vooraf gedefinieerde profielen: Balanced, Soft, Enhanced.

Omdat AudioSolutions de kasten zelf bouwt kan de fabrikant een groot aantal kleuren leveren. De koper kan kiezen uit zeven standaarduitvoeringen en vijf metallic lak uitvoeringen. Dan is er ook nog de uitvoering Flame Chameleon, waarbij de waargenomen kleur afhankelijk is van de lichtinval. Inderdaad, zoals een kameleon.

AudioSolutions Virtuoso S: prijs en leveringsinformatie

We weten nog niet vanaf wanneer de nieuwe Virtuoso S in de Benelux geleverd kan worden. De adviesprijs is 18.000 euro per paar voor de standaarduitvoering.

MERK

EDITORS' CHOICE