NIEUWSDavone

D&D Audio over Davone

Redactie HiFi.nl | 29 januari 2016 | Davone

Importeur D&D Audio schreef een artikel over het Deense merk Davone: opgericht door een luchtvaartingenieur en een ontwerper van kerkorgels.

Schenkel, een luchtvaartingenieur met een masterdiploma in natuurkunde en een achtergrond in akoestiek, combineert met Davone zijn passie voor muziek en industrieel design. Al op jonge leeftijd is hij van plan luidsprekers te ontwerpen die je favoriete muziek beter doen klinken, en waar schoonheid en functionaliteit eveneens hand in hand gaan. Wanneer hij zo’n tien jaar geleden Klavs Bro Olesen tegen het lijf loopt, beginnen de ideeën meer vorm te krijgen. Laatstgenoemde is een zeer kundig ontwerper van kerkorgels en wordt een vaste partner in de denktank van Davone.



Davone heeft al heel wat opmerkelijke luidsprekers geproduceerd. Waar de Ray of de Tulip niet zouden misstaan in een jaren 50-huiskamer, is het geesteskind van Paul Schenkel toch echt pas eind jaren 90 opgericht. Althans, op papier – toen de Davone Rithm als schets het eerste levenslicht zag. Het duurt uiteindelijk tot 2005 voor het prototype van deze speaker aan de wereld voorgesteld kan worden.  Later kwamen nog de Mojo, vloerstaander Riva en de Davone Grande ten tonele. 

Lees het hele artikel van D&D Audio over Davone hier

MERK

EDITORS' CHOICE