NIEUWS

FWD en HiFi.nl feliciteren de EISA-winnaars!

Gastauteur | 27 augustus 2015
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 22 augustus 2015

Sinds 1 juli 2019 is HiFi.nl een uitgave van BVDO. FWD (Magazine) maakt geen deel meer uit van onze activiteiten.

De EISA is voorbij, alle de kogels zijn door de kerk en alle awards zijn uitgereikt. HiFi.nl en FWD Magazine willen hierbij dan ook alle winnaars van harte feliciteren! Onze eigen man ter plekke Rienk de Jonge ging langs bij de belangrijkste merken die bijzonder gelukkig waren met het bezoek en met hun EISA Award.

Philips
Philips viel onder meer in de prijzen met hun gloednieuwe 55PUS7600 televisie. Kelly Voordeckers, Trade Marketing Manager bij Philips, mocht de prijs uit handen van Rienk de Jonge in ontvangst nemen.

EISA Award Philips 55PUS7600

Het oordeel van EISA over de televisie: "Uitmuntende beeldkwaliteit, aangename geluidsprestaties en een modern Smart TV OS in een aantrekkelijk design combineren is een indrukwekkende prestatie, zeker als ook de prijs scherp moet zijn. En toch, dat is exact wat Philips bereikt heeft met de 55PUS7600."

EISA Award Philips 55PUS7600

Philips won daarnaast ook een award voor hun Fidelio B5; een surround systeem dat niet zou misstaan bij de 55PUS7600. Maike Leijten (l), Customer Marketing Manager Home Cinema Sound & Home Video bij Philips,  en Ilona de Bok (r), PR en Online Media Manager Benelux bij Philips Woox, kregen de prijs uitgereikt.

Het oordeel van EISA over het draadloze surround systeem: "De Fidelio B5 presteert opmerkelijk in alle modi, met dank aan de driver array en draadloze subwoofer die diepte en helderheid aan muziek, tv en films geven. Philips’ innovatieve speakersysteem is ook nog eenvoudig te integreren in elke woonkamer."

Naim
Het kon bijna niet missen; na een stortvloed aan positieve kritieken - ook van ons - kreeg Naim de award voor EUROPEAN COMPACT HI-FI SYSTEM voor hun muzikale alleskunner de Mu-so. Rowan Dernee, Account Manager Benelux, mocht de award in ontvangst nemen.

Naim Muso EISA 2015

Het oordeel van EISA over de Mu-so: "Naim spreekt duidelijke taal met zijn eerste intrede in de markt voor draadloze alles-in-een-systemen. Onder het MDF buitenwerk met zijn gestroomlijnde aluminium behuizing zijn maar liefst zes op maat gemaakte drivers te vinden. De draadloze luispreker/systeemmarkt is zeer concurrerend—maar als u het scherpe, ritmische en krachtige geluid van Mu-so eenmaal gehoord heeft, bent u verkocht."

Naim Muso EISA 2015

Sony
Ook Sony viel meerdere keren in de prijzen. Zo mochten ze op het gebied van hifi-producten de awards voor soundbase (HT-XT3) en design-tv (65X9005C) in ontvangst nemen. Machiel Frijters (l), marketingdirecteur Sony Benelux, en Quint Dekker (r), PR-manager Sony Benelux, namen de awards uit handen.

EISA Award Sony

Het oordeel van EISA over de HT-XT3: "Sony’s HT-XT3 soundbase biedt een ongelooflijke audiokwaliteit en uitgebreide netwerkfunctionaliteit in een slanke en stijlvolle behuizing dat schermen tot 65 inch en 50 kg kan dragen. Dit is een fantastisch klinkende, goed uitgeruste speaker aan een zeer verleidelijke prijs."

Het oordeel van EISA over de 65X9005C: "Het gebeurt niet vaak dat een TV je ‘Wow’ doet zeggen, zelfs vooraleer hij aan staat, maar het verbluffende design van Sony’s 65X9005C heeft dat effect. Het ultraslanke design - op het dunste deel van het 65 inch scherm slechts 4,9 mm dik - geeft een hypermoderne toets aan je interieur."

Marantz en Denon
Ook Marantz en Denon gingen niet met lege handen naar huis. Marantz won een award voor hun NA8005 netwerkspeler en Denon werd onderscheiden voor hun HEOS multiroom-lijn. Carmen Vonken, Marcom Officer Benelux & Export bij Denon en Marantz, en Rene Blommers, commercial manager bij Denon en Marantz, namen de prijzen in ontvangst.

Het oordeel van EISA over Marantz: "Deze speler houdt van geluid met hoge resolutie, maar zijn soepele, aangename hoge tonen zijn daarbij ook een prima oplossing voor audio met een lage bitsnelheid en AAC of MP3 rip-bestanden. De diepe bass maakt het pakket compleet en maakt deze speler de trots in een hi-fi netwerk."

Het oordeel van EISA over Denon: "HEOS van Denon biedt alle benodigde onderdelen voor een veelzijdig geluidssysteem voor uw huis. HEOS is in staat om een verrassend diepe bass te produceren, met goed ingeschatte middenhoge tonen en een energie die de ruimte vult—de perfecte manier om bruisend geluid door uw hele huis te verspreiden."

Sennheiser
Sennheiser won een EISA-award voor hun Momentum M2 hoofdtelefoon. Edwin Weteling, Vice President Sales North/South Europe, en Maureen van Essen, Assistant retail channel North/South Europe, waren aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen.

Het oordeel van EISA over de Sennheiser: "Deze nieuwe versie heeft grotere oorschelpen en een inklapbare hoofdband om gebruik onderweg te vergemakkelijken. De Momentum 2 slaagt erin aangenaam rijk te klinken en tegelijkertijd zeer gedetailleerd wanneer de muziek daarom vraagt. Daarmee staat de Momentum 2 aan de top in zijn categorie en prijs."

Samsung
Samsung viel in de prijzen met zowel hun Galaxy S6 Edge smartphone als hun high-end UE65JS9500L televisie. Kris Hellebuyck, product manager televisie, nam de award voor de tv in ontvangst, en Dieter Reyntjens, marketing manager mobile, mocht de award voor de telefoon uit handen nemen.

Het oordeel van EISA over de UE65JS9500L: "Het Tizen Smart TV-systeem geeft je handige controle over de uitgebreide keuze streaming toepassingen en andere apps. Dankzij zijn maximale pieklichtopbrengst van 1.000 nits en ondersteuning voor HDR (High Dynamic Range) content creëert Samsung’s 2015 vlaggenschip beelden met een revolutionaire helderheid en markeert hij een nieuwe standaard voor TV technologie."

Het oordeel van EISA over de Galaxy S6 Edge: "Met zijn ultrasnelle 8-core Exynos processor en 16-megapixel camera is de Galaxy S6 Edge ook een van Samsung’s meest veelzijdige smartphones tot nu toe. Tel daar de adembenemende scherpte en levendige kleuren van het scherm met een 1440 x 2560 resolutie nog bij op, en dan kunnen we niet anders dan de Galaxy S6 Edge the bekronen met een EISA Award als European Advanced Smartphone."

Bowers & Wilkins
Bowers & Wilkins mocht de prijs voor EUROPEAN LOUDSPEAKER in ontvangst nemen. Robert Polak, Marketing Communications bij Bowers & Wilkins, was aanwezig om de award uit handen te nemen.

Bowers & Wilkins EISA 2015

Het oordeel van EISA: "De CM6 S2 is het enige vloerstaander model mét ‘Tweeter on Top’. Voor fans van hoge tonen die hun muziek luisteren in een kleinere kamer, levert deze speaker geluid met indrukwekkend bereik, op een beduidend grotere schaal dan zijn kleine afmetingen doen vermoeden."

Bowers & Wilkins EISA 2015Bowers & Wilkins EISA 2015

Focal
Focal viel in de prijzen met hun uniek vormgegeven Sopra No 2 speaker. Jan Lammers, eigenaar van Focal-importeur Smart Audio, nam de award in ontvangst en ging op de foto.

Het oordeel van EISA: "De Sopra No2 is het resultaat van Focals harde werk op het gebied van ontwerpen met magnetische en driver ophanging. Allemaal met één doel; het verminderen van geluidsvervorming. De Sopra No2 betovert met een geluid dat afwisselend expansief, expliciet, krachtig maar ook ongedwongen is."

Focal Sopra EISA 2015

LG
LG viel ruimschoots in de prijzen op de EISA. Op de onderstaande foto zie je van links naar rechts: Harry Kim, president LG Electronics Benelux Sales, met de award voor de LG 65EG96OV, Jeroen Peeters, Manager Engineering, met de award voor de LG Watch Urbane, Philippe Dierckx, Sales Director HA/HE, met de award voor de LG 65UF950V en gehurkt Kevin Oostens, Sales Manager IT & MC BeLux, met de award voor de LG G4.

Het oordeel van EISA over de 65UF950V: "Smart TV blijft evolueren en aan de spits staat de 65UF950V, een edge-led Ultra HD TV die gebruik maakt van de tweede generatie van LG’s webOS. De 2015 versie van de kleurrijke interface levert verbeterde snelheid en staat garant voor gebruiksgemak. Dit Smart TV-pakket scoort een hoogste onderscheiding."

Het oordeel van EISA over de 65EG960V: "De talenten van LG’s 65EG960V OLED tv maken het perfect waar. Geniet van haarscherp detail op het UHD-beeldscherm, zowel met echte UHD-media als met Full HD-bronnen, dankzij de LG’s upscaling technologie. Het ultradunne ontwerp en de gebruiksvriendelijke smart TV-omgeving maken het geheel af."

Het oordeel van EISA over de LG G4: "Voor de serieuze fotograaf die niet met een camera rond wil sjouwen, voldoet de LG G4 aan alle verwachtingen. De 16-megapixel 1/2,6-inch (4,06/6,60cm) sensor bundelt zijn krachten met optische beeldstabilisatie om ervoor te zorgen dat elke uit de hand genomen foto haarscherp is, zonder enige cameratrilling."

Het oordeel van EISA over de LG Watch Urbane: "Er komen steeds meer smartwatches op de markt, en LG’s elegante en tegelijkertijd krachtige Watch Urbane geeft ons een kijkje in de toekomst van deze apparaten. De Watch Urbane beweegt zich gemakkelijk in het gebied tussen een wearable en een luxe polshorloge, geschikt voor elke gelegenheid."

LG EISA 2015

Mark Levinson
Mark Levinson werd voor hun nieuwe No 585 versterker onderscheiden met de award voor high-end amplifier. Sander Janssen, eigenaar van Mark Levinson-importeur Audiac, kreeg de prijs overhandigd door Maarten Timmers Verhoeven, directeur van Hifi.nl en FWD-magazine.

Het oordeel van EISA: "Wie zegt dat je een kast vol afzonderlijke apparaten nodig hebt om werkelijk te kunnen genieten van geluid van zéér hoge kwaliteit? Met zijn uitstekende, dynamische bereik en soepele, ruis-vrije hoge tonen heeft het krachtige geluid van de No585 de capaciteit om een breed en stabiel audiobeeld te creëren. De No585 brengt gegarandeerd spectaculair en helder geluid."

ELAC
ELAC won de award voor EUROPEAN HT SUBWOOFER met de SUB 2070. Henk Geurtsen, eigenaar van ELAC-importeur Servi-Q, nam de prijs in ontvangst en poseerde voor een foto.

Het oordeel van EISA: "ELAC combineert een stijlvolle glossy laklaag, een robuust constructie en spitstechnologie binnen zijn SUB 2070. Met 10 inch drivers die ongewenste resonantie vermijden én een 600 watt versterker, kan de SUB 2070 grote kamers probleemloos vullen met een dynamisch en precies geluid tot 20 Hz."


EDITORS' CHOICE